FinnMMA Awards 2019 – Vuoden kamppailija

JamiKuparinen.com jakaa näin vuoden lopuksi muutamassa eri kategoriassa leikkimieliset ”FinnMMA Awardsit”, joilla halutaan palkita ja muistaa vuoden aikana menestyneitä sankareitamme.

Vuoden viimeinen palkinto jaetaan vuoden kamppailijalle. Minulle vuoden kamppailija tarkoittaa sellaista henkilöä joka edustaa kaikkea hyvää mitä kamppailussa on. Positiivista asennetta, maailmanluokan taitoa ja tahtoa mennä eteenpäin. Jonkinasteinen menestys maailmalla lasketaan myös eduksi.

Kun päätin tämän palkinnon jakaa niin mieleeni nousi tasan yksi nimi (veikkaan että usealla muulla nousi sama nimi mieleen).

Vuoden 2019 kamppailija – Elvira Karppinen

Ellulla on ollut aika helvetinmoinen vuosi, ottaen vielä huomioon että vuosi sitten hän paranteli todella vakavaa polvivammaa, joka oli lähellä päättää hänen uransa. Saavutukset ovat ilmiömäisiä.

Huhtikuussa hän teki paluunsa kisamatoille Japaniassa Quintet kisassa, ja mikä paluu se olikaan. Hän omakätisesti lopetti kolme vastustajaa ja varmisti 10th Planet joukkueen pääsyn finaaliin. Finaalissa hän dominoi yhtä Japanin parhaiten rankattua ottelijaa Yuki Sugiuchia, mutta tämä sinnitteli ottelussa mukana täydet minuutit, joten ottelu ratkaistiin tasapeliksi.

Kisojen päätteeksi Eddie Bravo henkilökohtaisesti myönsi Karppiselle tämän mustan vyön.

Karppinen jatkoi hyvää virettään ja kävi toukokuussa nappaamassa Saksassa NAGA kisoista mestaruusvyön. Kesäkuusas oli vuorossa Subversive painikisat Jenkeissä, sieltä tuli nopea voitto nousevaa tähteä Patricia Fontesia vastaan.

Vuoden kohokohta oli tietysti syyskuussa järjestetyt ADCC MM-kisat jossa Karpinen teki historiaa ja toi Suomeen kamppailuhistoriamme ensimmäisen mitalin. Karppinen voitti hurjassa taistelussa Catherine Perretin ja semifinaalissa pisti pystyyn todella tiukan matsin Bianca Basiliota vastaan, tämän matsin tuomarit näkivät lopulta jatkoajan jälkeen 2-0 vastustajalle. Tuloksena kuitenkin todella upea historiallinen pronssimitali.

Kisamenestyksen lisäksi valinta Karppiseen muodostui hänen asenteestaan ja tekemisestään. Karppisesta välittyy sosiaalisen median kautta kuva positiivisesta ja aina iloisesta seikkailijasta ja elämäntapa kamppailijasta. Mieleen tulee ainakin itselle Elastinen ja hänen superpositiivinen elämänkatsomuksensa. Hymy on aina huulilla ja tekemistä osataan katsoa pilke silmäkulmassa.

Sosiaalinen media toki näyttää ihmisisestä vain sen minkä he ulospäin haluaa, senpä takia on hyvä sanoa että Karppinen on pitkältä samanlainen myös somen ulkopuolella. Joka kerta kun olen lähestynyt häntä jonkun jutun tai kommenttipyynnön kanssa, vastaus on ollut positiivinen ja innostunut. Podcastinauhoitukset ovat aina venyneet lähes tuplapituisiksi kun olemme jääneet juttelemaan kamppailusta tai jostan sen lieveilmiöstä.

Kisamenestyksellään Karppinen on eittämättä yksi Suomikamppailun tärkeimmistä kamppailjoista ja sydäntä lämmittää että hän ei ole unohtanut missään vaiheessa sitä tärkeintä totuutta kamppailussa, sen pitää olla jotain muuta kun hampaat irveessä vääntämistä.

Hän sekä hänen puolisonsa Lauri kiertävät Suomea (ja maailmaa) vetämässä lajileirejä ja innostavat näin lukemattomia nuoria kamppailijoita ja varmistavat omalla tekemisellään että #FinnCombat voi hienosti myös tulevat vuosikymmenet. Voiko enempää lajille enempää antaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.