FinnMMA Awards 2018: Vuoden Läpimurto – Toni Lampinen

JamiKuparinen.com jakaa näin vuoden lopuksi muutamassa eri kategoriassa leikkimieliset ”FinnMMA Awardsit”, joilla halutaan palkita ja muistaa vuoden aikana menestyneitä sankareitamme.

Ensimmäisenä vuorossa on ”Vuoden läpimurto” palkinto. Se jaetaan kamppailijalle, joka on kalenterivuoden aikana nostanut omaa profiiliaan, joko ottelemalla tai muuten esillä olemalla.

Valinta tänä vuonna oli suhteellisen helppo, mieleeni ei juuri muita nimiä tullut.  Annetaan siis virtuaaliset aplodit MMA Rauman Toni Lampiselle.

Lampinen on vuonna 2018 nostanut nimensä vapaaottelufanien mieliin ja sydämiin reippailla otteillaan häkissä, ja rempseällä ja itseironisella asenteellaan häkin ulkopuolella.

Vielä viime vuonna Lampinen oli 2-2 listalla varustettu kilpailija, jonka suurimpana meriittinä voitiin pitää Zanko Eliassin tyrmäämistä tämän ammattilaisdebyytissä. Vuosi oli päättynyt marraskuussa kärsittyyn brutaaliin keskeytystappioon Niko Myllyselle

Lampiselle kuitenkin tarjottiin hienoa mahdollisuutta, joskin todella lyhyellä varoitusajalla. Edward Wallsin oli tarkoitus kohdata helmikuun Cage 42 -illassa kreikkalainen kivinyrkki Roberto Aliaj, mutta lappeenrantalainen sairastui aivan viime hetkillä. Lampinen hyväksyi tarjouksen otella ”isolla kirkolla” ja käytti sen hienosti hyödykseen kuristaen Aliajin reilussa minuutissa kireällä giljotiini kuristuksella.

17.2.2018/Cage 42

Toni Lampisen postfight haastattelu/JamiKuparinen.com

Nopea lopetus ja herran elkeet johtivat siihen, että Lampiselle tarjottiin tilaus otella Patrik Pietilää vastaan heti seuraavassa Cagessa huhtikuussa.

Pietilä tuli otteluun kahden kirvelevän tappion sisuunnuttamana, ja lupailikin tekevänsä Lampisesta nopeasti käsinuken. Toisin kuitenkin kävi. Lyhyen mallailun jälkeen Pietilä lähti tulemaan Lampista kohti kädet hieman laiskasti roikkuen ja Lampinen osui täydellisellä lyhyellä koukulla. Lopputuloksena Pietilältä taju kankaalle ja takataskuun yksi vuoden tyylikkäimmistä lopetuksista.

28.4.2018/ Cage 43

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä #Cage43 postfightissa Toni Lampinen.Tässä on kaveri joka on tehnyt uransa altavastaajana olemisesta ja kyllä käyttänyt lähes jokaisen tilaisuuden hyväkseen.Ottelutyyli on todella yleisöystävällinen ja kaverin habitus on muutenkin tosi positiivinen. Ainakin meikäläisen listalla Lampinen on must see ukko.Ota kuppi simaa ja tsek this out. Huomenna vielä yksi viimeinen video ja sitten aletaan katsomaan kesän juttuja. Kiitos kaikille ✌✌

Julkaissut Jami Kuparinen Maanantaina 30. huhtikuuta 2018

Toni Lampisen postfight haastattelu/JamiKuparinen.com

Kesätauolle mentäessä Lampinen oli kuuma nimi, ja #FinnMMA fanit odottivatkin kieli pitkällä seuraavaa ottelua. Kuuman kesän jälkeen Cage olikin hereillä ja julkaisi syksyn Cage 44 -illasta ensimmäisenä otteluna Lampisen ja Patrik Kapasen välisen kamppailun.

Kapanen tunnetaan fanien keskuudessa kovista nyrkeistään ja kovasta leuastaan, sekä lopetushakuisesta ottelutyylistään. Odotusarvo jokaisessa Kapasen ottelussa on ollutkin tyrmäys suuntaan tai toiseen. 

MMAFinland/Cage youtubekanava

Ottelu herätti ennakkoon paljon mielipiteitä ja jotkut (minä) ehtivätkin antaa jo ottelulle epävirallisen ”kansan pääottelu” leiman.  Kamppailu vastasikin odotuksia ja reipasta iskujen vaihtoa saatiin seurata täydet kolme erää. Lampinen oli lähellä ottelun päättämisestä ensimmäisen erän loppuhetkillä kun oikein ajoitettu hyppypolvi osui Kapasen leukaperiin.  Voitto irtosi lopulta kaikin tuomariäänin. 

8.9.2018/Cage 44
Cage 44 -Toni Lampinen

Olin lauantaina #Cage44 paikanpäällä ja nappasin muutaman haastattelun.Toisena vuorossa Toni Lampinen, joka tarjoili yleisölle Patrik Kapasen kanssa illan ehdottoman "Fight Of The Nightin"

Julkaissut Jami Kuparinen Tiistaina 11. syyskuuta 2018

Toni Lampisen postfight haastattelu/JamiKuparinen.com

Viimeistään tämän ottelun jälkeen Lampinen alettiin tuntea jo kasuaalikatsojienkin joukossa ja hänen onnistui vakiinnuttamaan paikkansa organisaation yksinä markiisi kasvoina. Cage haistoi selkeästi Lampinen vs kovanyrkkinen iskijä otteluparissa rahaa ja kiinnitti marraskuun kortille niin ikään kovista sodista tunnetun Aleksi Savolaisen. Jälleen ennakkohaastatteluissa kumpikin ottelija lupasi rajua iskujenvaihtoa ja takuuvarmaa lopetusta.

MMAFinland/Cage youtubekanava

Aiemmista otteluista poiketen Lampinen oli ottelun alkuhetkillä jo jonkinasteisessa pulassa kun Savolainen laittoi  kaasun pohjaan. Sanonta” vaikeuksien kautta voittoon” piti kuitenkin jälleen paikkansa ja erän puolivälin kohdilla Savolainen sukelsi tiukkaan giljotiiniin. Hetken ruuvailun jälkeen vuoden tilille merkittiin neljäs voitto, joista kolme ensimmäisessä erässä. 

Cage 45 – Toni Lampinen

Eilisen Cagen yksi suuria onnistujia oli Toni Lampinen, joka kuristi Aleksi Savolaisen ensimmäisessä erässä.Lampisella on ollut todella maaginen 2018. Hän on esiintynyt 4 kertaa häkissä, voittaen kaikki. 3/4 ottelua on päättynyt ensimmäisessä erässä.Kuuntele Lampisen mietteet alta:

Julkaissut Jami Kuparinen Sunnuntaina 25. marraskuuta 2018

Toni Lampisen postfight haastattelu/JamiKuparinen.com

Ensi vuodelta odotan Lampisen osalta isoja juttuja. Hän on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa yhtenä Cagen ”seuraavan sukupolven” tähdistä, joiden varaan tulevaisuutta  nykyisten nimien jälkeen pystyy hyvin rakentamaan.  Paikka ylempänä kortilta sekä kovat ulkomaiset vastustajat kuulostavat myös hyvältä. Tosin pakko myöntää että Lampinen vs #FinnMMA on toiminut tähän asti hyvin ja jos tasokkaita ukkoja vain vapaana löytyy niin en pistäisi näitäkään matseja pahitteeksi.  Repo vs Lampinen @Repoweight

Omalta osaltani vielä haluan sanoa kuinka hienoa on nähdä miten hyvällä ja ennakkoluulottomalla ”otetaan kaikki mitä tarjotaan” asenteella pystyy näinkin nopeasti muuttamaan oman uran suunnan. Käyttäisin Lampista esimerkkinä nuorille ammattilaisuraa suunnitteleville kavereille esimerkkinä miten kannattaa asiansa hoitaa.

Tapology

Videot: Jami Kuparinen/Cage Youtubekanava

Teksti: Jami Kuparinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.