FinnMMA Awards 2017: Vuoden taustapirut: Ikuinen peruskurssi

JamiKuparinen.com jakaa näin vuoden lopuksi muutamassa eri kategoriassa leikkimieliset ”FinnMMA Awardsit”, joilla halutaan palkita ja muistaa vuoden aikana menestyneitä sankareitamme.

Ensimmäisenä vuorossa on Vuoden taustapirut. Kategoria syntyi halusta antaa tunnustusta myös niille takahuoneen luottopelaajille, joita harvoin muistetaan kiittää.

Tämän artikkelin on JamiKuparinen.com sivustolle kirjoittanut palkinnon saajat hyvin tunteva, koko kansan ”Outo” Matti Hirvonen.

Alkuvuodesta suomalainen vapaaottelukenttä kuuli suru-uutisia: Fightsport lopettaa. Lopettamisen jälkeen suomalaisen vapaaottelun ilosanoman levittäminen otti valtavasti takapakkia. Toki Jami Kuparinen aloitti yhden miehen taistelun FinnMMA-uutisoinnin puolesta, tehoduo Jani Mesikämmen/Jaakko Dahlbacka aloittivat loistavan Ylilyönti-podcastin ja monia muitakin pienempiä toimijoita syntyi. Kenttä oli silti pirstaloitunut ja paljon tarinoita oli vaarassa jäädä kertomatta.

Mutta ei jäänyt. Hätiin riensi Ikuinen peruskurssi, kavereiden kesken Jyrki ja Jarno. Omien töidensä ja perheidensä ohella alkoi kaksikko entistä tiivimmin ilmestyä kotimaisiin tapahtumiin läppärit ja kamerat kainalossa. Milloin tekemässä play-by-play selostuksia MMAVikingille, milloin vidokuvaamassa Crestiä Fightworld.fille. Jos ei muilta tullut toimeksiantoa ajoivat sankarimme Turkuun tekemään reportaasia omalle  sivustolleen.

Äijistä tuli ns. luottomiehiä, joilta moni taho pyysi jeesiä, jos mediahommiin tarvittiin tekijöitä.

Kiirettä on pitänyt ihailtavan paljon, ja silti henkilökohtaisissa keskusteluissa paistaa jopa jokin turhautumisen tapainen, kun halua olisi tehdä vielä enemmän. Jätkät muistavat myös kiittää niinkin pienestä asiasta, kun Jaa-nappulaa painamisesta somessa heidän juttunsa kohdalla.

Niin ja ne paitahommat! Ostitko JellyBean paidan, jonka avulla koitetaan tukea kolmannen UFC-ottelijamme Tina Hannisen kuntoutumista takas häkkiin? Olitko Helsingin M-1 illassa ja huomasitko valtavan määränä Caveman T-paitoja? Ja näiden paitahommien takana oli (rumpujen pärinää): Jyrkiii jaaa Jarnoo!

Huomionarvoisa asian on myös se, että rahaa tästä toiminnasta ei tule, vaan sitä kuluu. Sisään toki pääsee tapahtumiin, mutta ei niissäkään nauttimaan kerkeä kun pitää töitä tehdä. Kaikki siis rakkaudesta lajiin. Asia, joka alkaa olla jo katoava luonnonvara, mutta samaan aikaan myös lähes ainoa vara, mitä suomalaisella vapaaottelulla on.

Tovi sitten Jyrki kysyi Twitterissä mielipiteitä siitä, mitä suomalainen vapaaottelu kaipaa tällä hetkellä eniten. Keskustelu lähti rönsyilemään nopeasti. Kaivattiin harjoittelukeskuksia ja kasvattiseurajärjestelmää. Kaikki nämä kuitenkin vaativat rahaa. Rahan saamiseksi kaivataan lisää näkyvyyttä, siksi oma vastaus kysymykseen tulikin kuin apteekin hyllyltä:

Suomalainen vapaaottelu kaipaa lisää Jyrkejä ja Jarnoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.