Ennen McGregor vs Mayweatheria: Pros Pick

Launtaiayön jättiotteluun McGregor vs Mayweatherin välillä on enää alle 24h aikaa.

Sitä ennen matsia ehditään vielä jännitellä hetki, ja voittajasta voidaan kiistellä.

JamiKuparinen.com lähestyi molempien lajien ammattilaisia ja pyysi heidän mielipiteensä ottelun kulusta.

Amin Asikainen (eläkkeelle jäänyt nyrkkeilijä, urallaan Euroopan mestari, nykyään toimi nyrkkeilyanalystinä ISTV lähetyksissä)

– Uskon että Floyd hoitaa tämän toiseen erään mennessä, jos ei ala leikkimään. En näe McGregorilla muita voiton avaimia, kuin haavakeskeytys.

Jan Tilles (entinen Fightsportin päätoimittaja ja vapaaotteluanalysti)

– MayMac matsia on kyllä tullut ennakolta joka tuutista ja melkoinen markkinointi tohon on saatu aikaiseksi. Hirveesti on hehkutettu sitä et olis vuosisadan matsi, mut enpä tiedä. Kävipä itse matsissa miten hyvänsä on ottelun suurin voittaja McGregor. Hän lähtee haastamaan itseään kamppailijana, astuu vieraaseen lajiin ja vastassa vielä yksi maailmanhistorian menestyneimmistä ottelijoista.
– Skenaarioita on kolme: 1) Floyd voittaa ottelun tyrmäyksellä tai TKOlla myöhemmissä erissä. Silti jos McGregor on edes jotenkin mukana matsissa on hän henkinen voittaja, kukaan uransa huippunyrkkeilijä ei tekisi samaa astuakseen vaparihäkkiin. 2) Ottelu käydään täyteen aikaan. Täydet erät tuolla taustalla maailman parasta nyrkkeilijää vastaa on voitto sekin. 3) McGregor vetää Floydin levyksi heti matsin alkumetreillä. Vaikka ei esim. pitänyt ikinä voittaa Jose Aldoa tyrmäyksellä… toisin kävi. Okei eri laji, eri levelin vastus, mutta uskon siihen että McGregorin leirissä on punottu hyvät juonet ja analysoitu hyvin ne pienet mahdollisuudet järkyttää koko maailman kamppailukansa. Mun sydän sanoo McGregor, mutta järki Mayweather.

Juuso Halme (Vapaaottelun huippulupaus, 5-1 ottelulista. Voittanut 5 ottelua putkeen. Ottelee seuraavaksi 2.9. Carelia Fight 13-illan pääottelussa)

– Aina kun on kaksi kättä niin on saumat. Ehkä jos Conor pelaa sääntöjen harmaalla alueella ja käyttää kaikki likaiset temput, ajaa iholle, sitoo, lyö läheltä, käyttää fysiikkaa hyväkseen ja ”jyrää” Floydin niin hyvällä tuurilla olisi mahdollisuus yllättää. Realistiseksi en silti McGerogin mahdollisuuksia mene sanomaan.

Antti Latva-Kyyny (vapaaottelu/nyrkkeilyvalmentaja, otellut urallaan niin nyrkkeilijänä kuin vapaaottelijana)

–  McGregorin ja Mayweatherin ottelu on historiallinen, eikä vastaavaa spektaakkelia varmaankaan tulla toiste näkemään. Ottelun lopputulos on toisaalta jo vähän toissijainen, koska matsin ympärillä on jo nyt tapahtunut niin monta juttua, joiden tapahtumiseen ei olisi koskaan uskonut. Yksi maailmanhistorian ylivoimaisimmista ammattinyrkkeilijöistä kohtaa vapaaottelijan, jolla ei ole alla ainuttakaan ammattinyrkkeilyottelua. 28-vuotias kokematon, mutta parhaassa terässä oleva fyysinen ihme vai 40-vuotias uransa ehtoopuolella oleva huippukokenut taituri? Molempien ottelupalkkiot ovat todennäköisesti yli 100 miljoonaa dollaria. Ottelun aikaansaama pöhinä on ennennäkemätöntä. Rockyn käsikirjoitus on yllätyksetön ja tylsä tähän verrattuna. Nauttikaa.

– Uskon, että McGregor yllättää. Parhaassa tapauksessa hän tyrmää Mayweatherin alkuerissä ja galaksit räjähtävät samassa tahdissa nyrkkeilyfanaatikkojen tajuntojen kanssa. Todennäköisemmässä ennustuksessa Mayweather voittaa tuomariäänillä, mutta McGregor ei ole missään vaiheessa pulassa ja voittaa pari erää. Sekin olisi irlantilaiselle suuri voitto, koska nyrkkeilyväki odottaa, että Mayweather tyrmää ensimmäisessä tai toisessa erässä ja on aivan ylivoimainen. Mayweather on vahvoilla, jos hän saa McGregorin tuhlaamaan voimiaan ilmaan ja suojaukseen huitomalla, vaikka irlantilainen sitten voittaisikin pari ensimmäistä erää. Myöhemmissä erissä Mayweather pääsisi osumaan väsynyttä vastustajaansa varsinkin takakäden suorallaan.

– Kauko- ja varsinkin puolietäisyys olisivat Mayweatherille edullisimmat. McGregor pyrkii varmaankin ottelemaan kauko- ja lähietäisyyksiltä, mutta välttämään puolietäisyyttä, jolla Mayweather on vaarallisin. Kaukoetäisyydeltä ulottuvan irlantilaisen pitäisi pystyä osumaan varsinkin takasuorallaan. Lähietäisyydellä lyhyempää ja heikompaa Mayweatheria pitäisi pystyä ”painimaan ja repimään” sääntöjen puitteissa. Se miltä lähietäisyysotteleminen tässä matsissa näyttää, on paljolti kiinni siitä miten hanakasti ottelun kehätuomari haluaa kaksikkoa erotella.

– Veikkaan, että linja on aika samanlainen kuin Mayweatherin Hatton-matsissa, jossa hankalatyylinen haastaja nollattiin totaalisesti kehätuomarin toimesta. Tuon 10 vuoden takaisen ottelun kehätuomari Joe Cortez muuten avusti McGregoria valmistautumisessa tähän megaotteluun. On mielenkiintoista nähdä miten nyrkkeilijöiden koko ero vaikuttaa ottelussa. Mayweather tulee todennäköisesti painamaan ottelun aikaan 70-72 kiloa ja McGregor 77-78 kiloa. Kestääkö McGregorin kantti kurinalaisen ottelemisen jopa 12 erän ajan, vai onko Mayweatherin ylivoimainen kokemus- ja taitoetu liikaa? McGregor via KO R3

Anton Kuivanen ( Suomen tunnetuin vapaaottelija, otellut urallaan mm UFC:ssä)

– Conorin pelottomuutta ja uskoa kykyihinsä mä arvostan, ja Mayweatherin kylmäpäistä millintarkkaa puolustusnyrkkeilyä. Työmoraali ja kyky intohimoisesti hioo omaa juttuaan kohti uusia ulottuvuuksia on jätkillä jäätävän kovalla tasolla.
– Molempien julkisessa persoonassa on egomaanisen mulkun piirteitä, joka on ahneuspäissään valmis huoraamaan ja hakkaamaan vaikka mummonsa rahan alttarilla. Toivon Conorille onnistumisia ja siten iloista vauhdikasta matsia. Uskon kuitenkin Floydin olevan edelleen sen verran vetreessä iskussa, että kykenee kesyttämään irkun murhanhimoisen alkurynnistyksen ja samentamaan hullunkiillon Conorin silmistä matsin edetessä. Pisteillä yksimielisesti Floyd.
Tomi Honka (Ammattilaisnyrkkeilijä, entinen nyrkkeilymaajoukkueen edustaja)
– Niinkuin varmasti on aika selvää vapaaottelu ja nyrkkeily on täysin eri laji! Nyrkkeilijällä ei ole kylmiltään pahemmin asiaa vaparissa, samoin kuin vapaaottelijalla ei ole kylmiltään pahemmin sanottavaa nyrkkeilyhommissa.. Ainakaan mun mielestä! Nyt puhutaan nyrkkeily matsista missä otellaan 12 erää.
– Okei Mayweatherilla on jo ikää ja palaakin kehään ”eläkkeeltä”, kuitenkin tietää tasan tarkkaa miten 12 erää matsataan! McGregorilla ei ole mitään hajua minkälaista on matsata 12 eräinen nyrkkeily matsi. Sparraaminen on täysin eri kun oikeen matsin ottaminen. Puhutaan että McGregor on vahva ja tsäänssi saada kova lyönti sisään ja päättää matsi siihen.. Vahva varmasti onkin!!
– Mutta lyönti voimasta nyrkkeily hanskoilla ja nyrkkeily matsissa ei ole vielä muuta näyttöä kuin video pätkät treeneistä, joita oma tiimi on levittänyt. Mayweatherilla taas näyttöjä riittää 49 matsin verran, vaikka nyt ei ehkä enää sama Mayweather ookkaan kuin ennen, silti pelisilmä kehässä on omaa luokkaansa.
– Veikkaan että Mayweather lähtee ottaan matsia varman päälle. Pitää itsensä koskemattomana ja kuittailee McGregorin virheisiin. Toivon että Mayweather antais vähän jotain yleisölle ja lähtis ottaan riskejä ja lyömään ristiin, mutta en jaksa uskoa.. Mun mielestä McGregorin toivo voittaa on rikkoa Mayweatherin ottelemista. Lähellä käyttää voimaa, repiä ja riuhtoa. Lyödä enimmäkseen kroppaan ja härskisti, koska päähän on vaikee päästä osumaan. Tällein ehkä vois saada Mayweatherin väsymään ja ärsyyntymään ja silloin ehkä löytyis voittoon avaimet. Mutta en jaksa uskoa tätäkään. Mun veikkaus on että helppo homma Mayweatherille! Kohta nähdään.. Kielipitkällä saa kyllä oottaa että mitä tässä showssa nyt tapahtuu!

 

Timo-Juhani Hirvikangas (Ammattivapaaottelija, ottelee myös nyrkkeilijänä)

– Niinkuin Conor itsekkin on sanonut että 4 erän mennessä aikoo tyrmätä, näen että niissä erissä piilee conorin mahikset, pitää tulla kovalla temmolla ja pelata likaista peliä. Conorin on päästävä floydin ihon alle ja saatava se villeihin iskunvaihtoihin mukaan, niissä piilee conorin mahikset yllättää.

– Floydin ei tarvii tehä muuta ku nyrkkeilä niinku aina ennenkin, kunhan ei anna egolle valtaa ja lähde metsästämään Conoria tästä tulee helppo matsi floydille, neljän erän jälkeen conori turhautuu jos ei osu ja alkaa lyömään pelkkiä voimalyöntejä ja hapottaa lihakset, näkisin että floydilla on mahikset lopettaa matsi viimeisissä erissä ja vähintään ottaa helpon pistevoiton.

Aleksi Nurminen (ammattivapaaottelija, kaikkien aikojen paras)

(toimituksen huomio. Koitin etsiä videolta muutamaa avainpointtia mitä tähän laittaa, mutta mielestäni Aleksin koko analyysi on sen verran rautaa että suosittelen katsomaan alusta loppuun)

Kuva: Showtime

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.