Elvira Karppinen valmiina uuteen haasteeseen: ” Kun sensei Bravo pyytää, niin silloin ei voi sanoa EI”

Yksi suomen menestyneimmistä mattotaitureista Elvira Karppinen ottaa uuden harppauksen urallaan, hän lähtee maaliskuussa ottelemaan Combat Jiu Jitsu superfightin Combat Jiujitsu Worlds tapahtumaan.

Vastaan hänelle tulee Bellatorissa ammattilaisena otellut purppuravöinen Brooke Mayo (0-2).

Niille joille konsepti on vielä vieras niin kyseessä on lukkopainia, jossa matossa saa lyödä avokämmenillä, lajin kehittänä on ollut itse Eddie Bravo.

Kyselin Karppiselta tunnelmat tulevasta koitoksesta ja miten tälläinen tilaisuus tuli hänelle.

– Olin vielä Lontoossa, kun huomasin, että Eddie Bravolta oli tullut viesti. Nykyään aina kun Eddieltä tulee viestiä osaan jo varautua, että hänellä on jotain matsia tarjolla. Tällä kertaa herra Bravo haluaa, että edustan 10th planettiä Combat jiujitsu matsissa ja otan superfightin näillä säännöillä Brooke Mayo’ta vastaan. Itse en tiedä vastustajastani mitään, mutta kuuleman mukaan jiujitsun purppuravyö ja ottanut kaksi ottelua ammattilaisena vaparissa.

– Ottelu on 8.3. Los Angelesissa. Tapahtuma on Combat jiujitsu Worlds eli entinen EBI-formaatti. Miehille on luvassa cjj turnaus. Mukana turnauksessa on mm. Imanari ja Geo Martinez. Tapahtuman näkee suorana UFC fight passilta

Itseäni toki kiinnosti heti tietää, miksi Karppinen päätti että tämä kortti on katsottava tässä vaiheessa? Viime keskustelussa loppuvuodesta hän mainitsi että raskas kilpailuvuotta 2019 seuraisi hieman rennompi alkuvuosi, harva kutsuisi CJJ ottelua rennoksi.

– Minun on erittäin vaikea sanoa herra senseille EI, silloin kun hän tarjoaa jotakin ottelua ja hienoja tilaisuuksia. Pyrin aina hyödyntämään nämä tilaisuudet. Lisäksi olemme sopineet Lauri Karppisen kanssa, että kumpikin tulee elämänsä aikana ottamaan ainakin yhden cjj-matsin.

– Odotan matsilta kotiin tuliaisena käsilukkoa tai jalkalukkoa mustansilmän kera.

Miten sitten Karppinen aikoo otteluun valmistautua? Mitkä hän kokee tärkeimmiksi asioiksi jota näinkin lyhyellä aikamäärellä omaan vahvaan mattopeliinsä voi vielä lisätä?

– Opettelen muokkaamaan omaa jiujitsua tyyliä soveltuvammaksi lyöntien kanssa. Treenaan sitä, että alla ollessa mulla on selkeästi etäisyys tai kunnon clinch. Paljon rubberguardia ja päälikontrollia. Nyt treeneihin kuuluu avokämmenellä lyönnin harjoittelu. Ikinä aiemmin en ole harjoitellut lyömisestä. Totuttelen myös siihen, että en hämmenny siitä, kun saan kovia iskuja päähän. Onnekseni meillä on valmentajana Joni Salovaara kenen kanssa pääsen valmistautumaan otteluun.

– Jää nähtäväksi onko tämä ensimmäinen ja viimeinen CJJ matsi vai onko tämä alku tulevalle vapari-uralle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.