Eeva Siiskonen valmiina palaamaan häkkiin ”Odotan tulevaa innolla”

Imatralainen Eeva Siiskonen (5-4-2) tekee kauan odotetun paluunsa häkkiin 31.3. Siiskonen kohtaa Invictassa otelleen Stephanie Eggerin (2-1) Sveitsissä BMC 2 -otteluillassa.

– Varmasti kaikille tulikin aika puskista tuo matsijulkistus. Mikään hetken mielijohde se ei todellakaan ollut vaan heidän kanssa oltiin neuvoteltu jo jonkin aikaa, he halusivat minut sinne, minä haluan tän matsin ja lopulta saatiin hommat rullaamaan, Paanasen Jukalle suuret kiitokset tästä!

Ottelujulkistus tuli vapaaotteluväelle kuin salama kirkkaalta taivaalta sillä Siiskosesta oltiin kuultu viimeksi joulukuussa 2016, jolloin hän vetäytyi BAMMA:n ottelukortilta loukkaantumiseen vedoten.

– Joulukuussa ’16 olin vetää vikaa pistaritreeniä salilla Bamman matsia varten, löin etummaisen koukun ja selästä paukahti välilevy ja selästä repesi lihas. Ja se ei ollutkaan sit ihan iisi homma, vaan pullistuma oli todella paha ja repeämä vaivasi vielä viime syksynä välillä ikävästi.

– Alkuvuosi ’17 meni sitten kirjaimellisesti sängynpohjalla ja maaliskuun lopulla alotettiin vasta kuntoutus! Toimivaa pakettia minusta ei pitänyt vissiin enää tulla, mutta enpä ole aiemminkaan paljon ennusteille painoa antanut! Kesäkuun lopulla otin jo ekoja tekniikkatreenejä ja syksyn alkaessa olin jo sparraamassa ja nyt ollaan tässä. Tässä huomaa sen että kovalla työllä ja sitoutumisella saa taikoja aikaan. Loppusilauksen sain sponssiltani Kehopron Olavilta joka on työstänyt miun selästä parissa kuukaudessa paremman mitä se oli ennen tapaturmaa.

Siiskosen vastustaja Egger on vielä vapaaottelijana tuore, mutta häneltä löytyy kovia meriittejä judomatoilta. Suurin niistä lienee legendaarisen Ronda Rouseyn voittaminen. Siiskonen ei kuitenkaan ole huolissaan Eggerin aiemmista teoista, vaan keskittyy tulevaan.

– Egger on kokemattomampi kun minä MMA:ssa mutta huipputason judoka, tätä hoetaan nyt innolla.

– Minä en välitä enkä keskity siihen minkävärinen vyö Eggerillä judossa on. Judo on judoa ja MMA on MMA:ta. Meillä molemmilla on omat vahvuusalueet ja niistä otetaan sitten Sveitsissä mittaa.
Oon aiemmin keskittynyt aivan liikaa vastustajan vahvuuksiin, unohtanut omani ja alisuorittanut matseissa paria poikkeusta lukuunottamatta! Minulla on ollut nyt reilu vuosi aikaa käydä asioita paljon läpi ja oon saanut oman mentaalipuolen kuntoon ja luotan itseeni vahvasti että tässä matsissa nähdään sellasta tekemistä mitä minulla on otteluiden ulkopuolella aina ollut!

Viimeisimmän ottelunsa Siiskonen otti 2016, jolloin hän hävisi nykyään UFC:ssä ottelevalle Lucia Pudilovalle. Egger on myös ollut pidemmän aikaa telakalla, hän otteli viimeksi Invicta 20 -illassa joulukuussa 2016.

Siiskonen uskookin, että molemmat ottelijat nousevat häkkiin lopetus mielessään.

– Itse lähen Sveitsiin hakemaan vahvaa, monipuolista suoritusta. Lopputuloksesta en muuta sano kun että siellä on kaksi fysiikaltaan hyvin samallaista naista häkissä jotka molemmat on odottanut paluumatsia pitkän ajan ja en usko että siellä kolmea erää nähdään!

Siiskosen tauon aikana moni asia on ehtinyt muuttua. Vapaaottelun suosio on kasvanut tasaista vauhtia, ja yhä useampi ottelijoistamme on lähtenyt maailmalle testaamaan taitojaan. Siiskonen kertookin, että vaikka ei ole itse päässyt täysillä treenamaan, on hän silti pitänyt silmänsä ja korvansa auki.

– Olen toki seuraillut FinnMMA:n tapahtumia tässä koko ajan. Naisten osalta tietenkin enemmän. Toisia sivusilmällä, toisia tarkemmin! On mahtavaa että Minna sai Invicta FC sopparin, hänellä on varmasti lupaava tulevaisuus organisaatiossa, Minnalla on tasaisen vahva ote matseissa koko ajan ja Suvin matseja oon aina seurannut. Mahtavaa että naisten osalta on saatu vanhoja naamoja takaisin ja amatöörit tekee koko ajan vahvaa hommaa ja uskon että sieltä varmasti saadaan kohta ainakin yksi ammattilainen lisää!

Omalta osaltaan Siiskonen aikoo keskittyä tulevaisuuteensa ottelu kerrallaan.  Lukijoille Siiskonen haluaa lähettää erityisterveiset, kiitoksena tuesta kuntoutumisen aikana.

– Oli aivan uskomattoman hyvät fiilikset siitä miten paljon ihmisiä kiinnostaa minne hävisin, miten kuntoudun ja millon ottelen uudestaan. En oo mikään some-persoona ja silti niin moni seuraa minua.
Toivon, että saadaan joku linkki ilmoille mistä tulevan matsin saa uudet sekä vanhat seuraajat katsottua!

Kuva: Fightsport arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.