Dana White nöyrtyi – UFC 249 peruttu

”I dont give a shit about coronavirus” Dana White totesi maaliskuussa, kun häneltä tiedusteltiin miten vielä alkuvaiheissa oleva epidemia vaikuttaa UFC:n kevään suunnitelmiin.

Itsevarmana ja jopa ylimielisenä tunnettu Dana White joutui lopulta myöntämään tappionsa ja perumaan absurdeihin mittakaavoihin kasvaneen UFC 249 otteluillan, tosin tähän vaadittiin UFC:n isoimman yhteistyökumppanin ESPN:n väliin astuminen.

Uutinen illan peruuntumisesta tuli julki vain kaksi päivää sen jälkeen kun kortin alkuperäinen pääottelu Khabib Nurmagomedovin ja Tony Fergusonin välillä peruuntui, Khabibin jäädessä maastapoistumiskiellon takia vangiksi Venäjälle. Fergusonin vastustajaksi pääotteluun saatiin hyvin nopealla aikataululla Justin Gaethje ja lokaatioksi saatiin varmistettua osavaltioiden rajoitusten ulkopuolella toimiva Santa Rosan reservaatti.

Uutinen illan järjestämisestä jakoi MMA kentän kahtia, toinen puoli taputti Whiteä ja UFC:tä selkään ottelijoiden työllistämisestä ja tylsistyneen kansakunnan viihdyttämisestä, toinen äänekkäämpi puoli ihmetteli miksi UFC hankaa vastaan, vaikka koko muu maailma on pysähtynyt.

NFL, NBA, NHL, F1 sekä alemmalla tasolla kaikki urheilusarjat ovat pysähtyneet, UFC:n jälkeen toinen isoin MMA organisaatio Bellator ilmoitti keskeyttävänsä illat, mutta White uhmakkaasti ilmoitti että UFC jatkaa. Jopa Olympialaiset siirrettiin vuodella eteenpäin, silti UFC jatkoi eteenpäin.

Asiat alkoivat kuitenkin muuttua siinä vaiheessa kun kalifornialainen senaattori Diane Feinstein julkaisi tiedotteen , jossa hän kovin sanoin ”pyysi” UFC:tä harkitsemaan otteluillan järjestämisestä, perusteiksi hän esitti muun muassa elintärkeiden terveysviranomaisten turhan kuormittamisen, sekä yleisen ulkonaliikkumiskiellon rikkomisen rohkaisun.

Korkealla taholla olevat viranomaiset olivat yhteydessä ESPN:n sekä heidän emoyhtiöönsä Disneyhyn ja lopulta heidän vaatimuksestaan sekä UFC 249 että tulevat UFC illat ovat toistaiseksi jäässä.

– Tänään sain puhelinsoiton korkeimmalta tasolta Disneyltä sekä ESPN:ltä. Olen yhteistyömme alusta lähtien todennut, että he ovat olleet uskomattomia partnereita. He ovat kohdelleet meitä todella hyvin ja he pyysivät ettemme järjestä iltaa lauantaina.

ESPN julkaisi myös oman tiedotteensa asiasta.

– ESPN on ollut jatkuvassa yhteydessä UFC:n kanssa koskien UFC 249 iltaa. Kukaan ei halua nähdä urheilun palaavan ruutuihimme enemmän kuin me, mutta emme kokeneet erinäisistä syistä, että aika olisi nyt ollut oikea . ESPN kertoi nämä huolensa UFC:lle ja he ymmärsivät meitä.

Dana vahvisti kuitenkin ESPN:n Brett Okamotolle että he ovat valmiita järjestämään otteluillan heti kun saavat vihreän valon sille. Lisäksi Danan ideoima itsenäinen saari, jonne hän voi lennättää ulkomaisia ottelijoita ja järjestää otteluiltoja on kuulemma edelleen validi vaihtoehto ja valmis käyttöön kuukauden sisällä.

Ikävän loppukaviaatin asialle antoi se että illan pääotteluun valmistautunut Tony Ferguson sai tietää illan peruuntumisesta suorassa puhelinhaastattelussa, ilman että UFC olisi hänelle asiasta tiedottanut.

Business as usual.

Kuva: MSN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.