Carelia Fight 14: Maiju Suotama valmis tarjomaan shown: ”Suomen parhaalle yleisölle”

Launtaina 1.9. otellaan Imatran Urheilutalolla Carelia Fight 14 otteluilta, joka tarjoilee tuttuun tapaan taas laadukkaan kortin täynnä huippunimiä.

Yksi heistä on illan pääottelussa nähtävä ”Vuorimuori” Maiju Suotama (8-3).

– Tunnelma on valmis, tyyni ja rauhallinen. Toki jännitys kuuluu hetkittäin ja sopivasti annosteltuna asiaan, mutta kantavana voimana on varmuus.

Pitkänlinjan veteraani Suotama kertoo että hänelle ”fight week” ei ole mikään elämää mullistava konsepti vaan arkea koitetaan jatkaa normaalina niin pitkään kuin mahdollista.

– Otteluviikolla teen normaalisti töitä torstaihin asti, perjantaina sitten vain huilaan ja preppaan ruokia keittiössä. Tekemisen puolesta pyrin liikuttamaan kroppaa, pysymään liikkeessä ja terävänä sekä panostamaan suuresti kehon huoltoon – ei niinkään siksi että olisi vammoja hoidettavana, vaan jotta pystyn kuuntelemaan kehoani paremmin ja saan viritettyä kehoni tappavana aseena notkeimpaan mahdolliseen kuntoon.

– Painon puolesta voin ottaa rennosti. Ottelen catch weightissä 59,5kg ja tiistaina jäljellä oli enää 2kg pudotettavana. Elimistöni toimii todella hyvin ja reagoi vasteeseen juuri halutun kaltaisesti, tunnen kehoni todella hyvin. Hyvin todennäköisesti siis herään perjantaina painoissa.

Suotama kohtaa italiaisen Lucrezia Rian (6-2), Ria on voittanut amatöörien maailmanmestaruuden 2015, ja sen jälkeen otellut tiiviisen tahtiin. Lopetusprosentti hänellä on vakuuttava 100%.  Merkittävää tässä on se että kaikki voitot ovat tulleet ensimmäisessä erässä.

– Lucrezia on menestynyt mainiosti amatööriuran lisäksi myös ammattilaisena, ja mielihyvin toivotan hänet tervetulleeksi häkkiin kanssani. Olen todella mielissäni, että sain kovan ja kovassa nosteessa olevan vastustajan. Pystyn kohtaamaan hänet millä tahansa vapaaottelun osa-alueella, joten vapaus, rentous ja taistelijan sydän on se millä tässä mennään.

Carelia Fight tekee suomalaista kamppailuhistoriaa tarjoamalla katsojille sekä pää, että esipää otteluissa naiskamppailijoita. Tämä on ollut jo pitkään tulossa oleva asia ja Suotama kertookin olevansa ylpeä saadessaan olla osana historiaa.

– Teemme tosiaan kanssasoturittareni Eeva Siiskosen kanssa Suomivaparin historiaa ottamalla ensimmäistä kertaa haltuun naisina molemmat pääotteluparit. Tämä on tietenkin suuri kunnia ja luoton osoitus.

– Koska Suomessa riittää naisvapaaottelijoita vaikka kokonaisen kortin muodostamiseen, mielestäni nyt voisi viimeistään lakkauttaa vanhentuneen rutiinin jossa kortille kiinnitetään kiintiönä vain yksi naisten ottelu. Meillä on huikea määrä taitavia vapaaottelijoita ja monia amatöörejä starttailemaisillaan ammattilaisuraansa, asiat ovat suurenmoisesti.

Suotama oli luontainen valinta illan pääotteluun, yleinen konsensus on, että hän on täysin valmis paketti maailmalle rahakehiin.  Mieluiten jo seuraavassa ottelussa.

Suotaman omien sanojen mukaan maailmalle meno on hänellä itselläkin mielessä, mutta sinne mennään suunnitelman kanssa, ei ensimmäisen tarjouksen perässä.

Ja ensin pitää voittaa Ria.

– Illan pääottelun tarjoileminen ei tuo minulle enemmän paineita. Minulle ei ole eroa sillä, olenko kortin ensimmäinen vai päätös. Ottelen aina samaan tyyliin, viihdyttävästi ja mielummin korkealla riskillä kuin mitään varmistellen. Aina taistelijan sydämellä. Minulle vapaaottelu ei ole pelkkää urheilua, haluan antaa aina takaisin viihteenä sille yleisölle joka meitä tulee katsomaan.

– Olen valmis maailmalle, ja tiimilleni on pitkään ollut selvillä seuraavat askeleet ja tarvittavat näytöt. Minun ei onneksi tarvitse miettiä tai murehtia asiaa lainkaan, sillä minä teen työn salilla ja häkissä ja managerini hoitaa neuvottelutyön. Luotan häneen täysin, olen saanut hienovaraista kehotusta pakkailla matkalaukkua lähtövalmiiksi, ja tämän ottelun jälkeen kuulen varmasti tarkemman yksityiskohdat.

Oli Suotaman seuraavat ottelut sitten Yhdysvalloissa, Aasiassa tai missä ikinä, niin Imatralla ja Carelia Fightin yleisöllä on aina paikka hänen sydämessä.

– Tunnelma on odottava, rauhallinen ja valmis. On tosi kivaa päästä tekemään sitä mitä rakastaa, sitä missä tuntee olevansa kotonaan ja rauhoittuu täysin, ja vielä kotiyleisön edessä.

– Mahtavaa että niin moni kannustaa ja tsemppaa, Carelia Fightin yleisö on Suomen parasta. On huikeata olla mukana luomassa hyväntuulista energistä tapahtumaa.

Kuva: Maiju Suotama

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.