Carelia Fight 14: Aleksi Savolainen palaa kotiin

Launtaina 1.9. otellaan Imatran Urheilutalolla Carelia Fight 14 otteluilta, joka tarjoilee tuttuun tapaan taas laadukkaan kortin täynnä huippunimiä.

Yksi heistä on Hardknocks Helsinkiä nykyisin edustava Aleksi Savolainen (6-3), joka pongahti maailmalle MMA Imatran kautta.

Hän kohtaa kovan venäläisottelija Malid Makhmudovin (4-2).

– Fiilikset on tottakai hyvät, kun pitkän tauon jälkeen pääsee ottelemaan. Perhosia ei ole vatsassa, ne jännitykset tulee ehkä sit myöhemmin.

Vaikka otteluun onkin enää alle viikko aikaa Savolainen kertoo, ettei hänellä ole varsinaisesti mitään ”fight week” rutiineja, vaan normaalisti mennään ottelupäivään asti.

– Otteluviikolla miulla ei mitään kovin erikoista ole, tänään on vielä ihan tavallinen työpäivä. Miulla ei ole koskaan ollut ongelmia painojen kanssa, ja kilot tuntuu karisevan ihan vanhaan malliin, joten punnituksestakaan miulla ei ole mitään stressiä.

 – Vanhat rutiinit löytyi tauosta huolimatta aika helposti ja miulla on jo sen verran kilometrejä takana, että mitään ylimääräistä hermostuneisuutta tai jännäämista ei ole. Onhan tää tehty jo aika monta kertaa ennenkin. Lauantaina nyrkit varmasti taas viuhuu vanhaan malliin.

Vastustajaansa kunnioittava Savolainen kertoo että taustatyö on tehty hyvin, ja häkkiin voidaan astella itsevarmana.

– Makhmudovilla on jatkuvasti jämäkkä takakäden suora viritettynä, jota tietysti on kunnioitettava, mutta miulla ei ole mitään ongelmaa lähteä haastamaan venäläistä millä osa-alueella tahansa.

Viimeksi Savolainen on nähty häkissä viimeksi helmikuussa 2017. Silloin hän vaihtoi iskuja Cagessa Patrik Kapasen kanssa niin hurjasti, että allekirjoittanut valitsi ottelun koko vuoden parhaaksi.

Savolainen kertoo, että mitään dramaattista syytä ottelutauolle ei ollut, joskaan harjoittelua ei tauon aikana lopetettu.

– Kyseisen matsin jälkeen piti panostaa ihan oikeisiin töihin niin paljon, ettei aikaa enää jäänyt kunnon treenaamiseen. Tauko ei kuitenkaan mennyt ihan hurvitellessa, vaan maltoin pitää vähän kondiksestakin huolta, niin paluu tatamille ei ollut mitenkään hankala.

– Isoin oppi on varmasti itsehillintä. Miun taistelukiima on aina ollu lähes koomisella tasolla, enkä sitten viitsi käyttää päätäni kun enintään koppien ottamiseen.  Kuvioon pitää lisätä vähän järkeä ja eleganssia, niin tuloksetkin on varmasti paremmat.

Lauantaille Savolainen lupaa yleisölle voitokasta paluuta ”kotikehäänsä”

– Mie tunnen Carelia Fightin edelleen miun kotikehäksi, ja aijon lauantaina ottaa häkin haltuun isännän elkein.

Carelia Fight illassa nähdään ammattilaiskortin lisäksi tuttuun tapaan Suomi Cup amatööritapahtuma.

Kuva: Aleksi Savolainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.