Carelia Fight 13: Tyly ilta suomalaisille ottelijoille

Lauantaina Imatralla oteltiin perinteinen Carelia Fight otteluilta, jossa nähtiin päivän aluksi runsas joukko amatööriotteluja MMA Cupin muodossa.

Illalla paikalle saapuneelle yleisölle tarjottiin viisi ammattilaisottelua, jotka osoittautuvat ennakoitua vaikeammaksi #FinnMMA urhoille.

Illan ensimmäisessä ottelussa debyyttinsä teki ”superlupaus” Ville Mankinen , joka törmäsi seinään ruotsalaista Viktor Gustavssonia vastaan.

Mankinen aloitti ottelun vahvasti ja voitti selkeästi ensimmäisen erän hyvällä paineella ja oikein ajoitetulla alasviennillä. Toinen erä alkoi lupaavasti mutta Gustavssonin taktiikkana olleet alapotkut sekä tarkka pystylyöminen käänsivät ottelun momentumin punaiseen kulmaan.

Ottelu päätty kolmannessa erässä kun Gustavsson pääsi ensin iskemään vahvasti pystyssä ja kun Mankisen alasvienti epäonnistui, ruotsalainen pääsi rummutamaa niin selästä kuin mountista.  Tuomari keskeytti armollisesti ottelun kolmannen erän loppupuolella.

Illan toisessa ammattilaisottelussa paluun häkkiin teki Ville Vanhanen joka ei säästellyt sekuntiakaan vaan antoi palaa heti kellon soitosta. Hänene vastustajansa Ivan Bogdanov oli samoilla linjoilla ja miehet iskivät villisti keskellä kehää. Venäläisen iskut osuivat puhtaammin ja ottelu päättyi rajuun tyrmäykseen ensimmäisessä erässä.

Illan ensimmäisestä suomalaisvoitosta vastasi Turun ihmissilppuri Hannan Housmand, joka laittoi niin ikään rallin päälle heti ottelun alusta lähtien. Hetken näytti että ottelu loppuisi jo alkumetreillä kun Housmandin iskut moukaroivat Denis Ignatievia rajusti.  Venäläinen kesti kuitenkin ja sai ottelun mattoon.  Housmand koitti lopettaa ottelun myös tiukalla giljotiinilla, mutta Ignatiev kesti myös senkin.

Toinen ja kolmas erä olivat tasaisempia molempien osuessa kovilla iskuilla sekä vuorotellen koittaen viedä ottelua mattoon.

Tuomarit näkivät ottelun lopulta Housmandille yksimielisellä tuomiolla.

Illan toisessa pääottelussa yleisö sai hurraamisen aihetta kun yli kuuden vuoden ottelutauolta palannut Maiju Suotama juoksi vastustajansa yli nopeasti ja brutaalisti.  Suotama vei ottelun tyylipuhtaasti mattoon ja hetken jiujitsun jälkeen paukutteli hollantilaisen vastustajansa Hatice Ozyurtin lähes lopetuskuntoon. Ozyurt käänsi selkänsä ja Suotama kaivoi vahvan takakuristuksen joka ei jättänyt Ozyurtille muuta vaihtoehtoa kuin taputtaa.

Illan pääottelussa pitkästä sairaskierteestä toipunut Juuso Halme taipui todella tiukan taistelun jälkeen ruotsalaiselle Fernado Floresille.

Molemmilla ottelijoilla oli omat hetkensä, mutta Flores pystyi kääntämään tahtia kriittisillä hetkillä vielä Halmetta hieman kovemmaksi ja voitti ottelun lopulta hajaäänituomiolla.

Halme kommentoi itse myöhemmin ottelua sosiaalisessa mediassa, mainiten että koki paluun häkkiin olleen liian aikaisin kunnon osalta.

Aamupäivien otteluiden tulokset löytyvät Suomen vapaaotteluliiton FB-sivuilta.

Kuva: Carelia Fight

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.