Carelia Fight 14: Veera Nykänen sai vihdoinkin ottelun

Launtaina 1.9. otellaan Imatran Urheilutalolla Carelia Fight 14 otteluilta, joka tarjoilee tuttuun tapaan taas laadukkaan kortin täynnä huippunimiä.

Yksi heistä on Primus Fight Teamin Veera Nykänen (0-1). Ottelu on Nykäsen paluu häkkiin reilun 4,5v tauon jälkeen.

Hän kohtaa venäläisen Olga Vlasovan (3-1).

– Vaikka en oikein muistakaan, millaista siellä häkissä on, niin muistan kuitenkin, että siellä on ihan erityinen ja mahtava fiilis. Ja omien rajojen puskeminen vetää puoleensa, joten näinkin pitkän tauon jälkeen sitä haluaa edelleen kokeilla ottelemista.

Nykänen aloitti ammattilaisuransa 2014, hyppäämällä heti syvään päätyyn.

– Mulla oli hieman huono ajoitus, kun aloitin matsaamisen. Ensin ei löytynyt amatöörimatseja ja IMMAF ei ollut vielä järjestäytynyt kisoja järkkäämään. Sitten Cage Warriorsiin etsittiin paikalliselle ottelijalle vastustajaa niin tartuin tilaisuuteen, kun amatöörimatseja oli niin vähän tarjolla omassa painoluokassa. Vastustaja olikin sitten niin paljon yli puntarissa, että vaihdettiin matsi amatöörisäännöin käytäväksi. Siitä sitten poiki mahis otella Superiorissa ja sen matsin hävisin selvästi. Olin selkeästi hyvin kokematon ja Warriorsin matsi olikin eka kerta ikinä, kun ylipäätään olin häkissä.

– Heti sen jälkeen häkkejä alkoikin ilmestyä saleille. Ekan tappion jälkeen 0-1 listalla ei vain päässyt minnekään ottelemaan. Omalla kohdalla tilannetta hankaloitti vielä se, että minun painoluokan ottelijoita on tosi vähän. Ruotsiin oli jo tulossa matsi toissavuonna, mutta vastustaja loukkaantui juuri ennen ottelua.

Moni olisi tässä vaiheessa lyönyt hanskat tiskiin. Nykänen keskittyi kuitenkin harjoitteluun ja lajin kasvattamiseen Suomessa. Hän onkin ollut jo vuosia yksi suomikamppailun kantavia nimiä. Hän on ollut järjestämässä useampana vuotena Vapaaottelun SM-kisoja sekä muita monenlaisia kamppailutapahtumia.

– Monta kertaa olen meinannut kokonaan laittaa hanskat tiskiin, mutta olen kuitenkin jäänyt odottelemaan, josko se matsi löytyisikin. Toisaalta omassa ottelupolussa meni ihan kaikki pieleen, mutta nuo kaksi matsireissua olivat kyllä niin kivoja, että vaikea niitä on katuakaan.

Nykänen on yksi kolmesta naisvapaaottelijasta jotka ovat mukana tekemässä historiaa Carelia Fightissa. Ottelukortti on ensimmäinen, jolla nähdään illan aikana useampia naiskamppailijoita, kaksi heistä illan päättävissä pääotteluissa. Nykänen kertookin olevansa ylpeä ja iloinen ollessaan osa jo tätä pitkään tulossa ollutta kehitystä.

– Mulle henkilökohtaisesti on tosi tärkeää, että naisia nähdään ottelukorteilla. Itse reissaan paljon sopivan treeniseuran perässä ja näen, kuinka paljon kovaa duunia nämä kaikki naiset tekevätkään. Nyt Careliassa on pääottelussa naisten matsi ja se onkin sellainen matsi, että on varmasti todella viihdyttävä. On hienoa olla osa tuota iltaa ja päästä ottelemaan noiden tosi kovien miesten ja naisten seurassa.

Kuva: Sammy Hämäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.