Cage39: Salovaara ja Elonen-Kulmala kohtaavat vaaralliset vastustajat

29.4. Kulttuuritalolla oteltavaan Cage 39 -otteluiltaan saatiin kerralla kaksi vahvistettua ottelua, kun orgasaatio tiedotti sekä pääottelussa nähtävän Janne Elonen-Kulmalan (15-4) ,sekä Joni Salovaaran  (16-9-2) vastustajat samalla kertaa.

Kymmenenettä ammatilaisvuottaan juhlistava Salovaara, joka nähtiin viimeksi tositoimissa Euroopan kärkimies Niklas Bäckströmiä vastaan, kohtaa huhtikuun lopulla Bulgarialaisen Kostadin Enevin (10-5).

Enev tunnetaan erityisen aggressiivisena ja lopetushakuisena ottelijana, joka on lopettanut 60% voitetuista otteluistaan erinäisin kuristuksin. Alla Enevillä on neljän ottelun voittoputki.

Salovaara ei vastustaja hätkähdä vaan toteaa olevansa parempi paperilla ja häkissä.

– Tuttuun tyyliin häkissä annetaan kaikki mitä löytyy ja oma käsi nousee lopuksi, Salovaraa toteaa.

Illan pääottelussa 11-ottelun voittoputkeansa puolustava Janne Elonen-Kulmala kohtaa Brasilialaisen Diego Silvan (7-2).

23-vuotias Silva on tyyliltään kuten monet muutkin brassit. Aggressiivinen pysty, sekä vikkelä mattopeli, tekevät Silvasta vaarallisen vastustajan.

– Silva on aggressiivinen ja parempi liikkeinen kuin moni aiemmista vastustajista. Kova haaste on kiva homma. Oma vahvuuteni ottelijana ja ihmisenä onkin lupsakka asennoituminen haasteisiin. Takakäsi ja kahden jalan kaadot toimivat minulla myös, analysoi Elonen-Kulmala.

Jamba on siitä hankalassa asemassa, että jokainen ottelu on tällä hetkellä ”uran tärkein”. Varaa tappioon ei ole. Varsinkaan tuntemattomalle meriittejään vielä hakevalle ottelijalle.  11-ottelunvoitto putki on siunaus ja kirous. Markkinoinissa sitä on helppo käyttää täkynä, mutta yksikin virhe ja monen vuoden kova työ valuu hukkaan.

Jamba itse ei asiasta kuitenkaan jaksa ottaa paineita.

– Monet on spekuloineet UFC-jutuilla jo pitkään. Itse olen keskittynyt voittamaan ottelut. Ne onkin menneet ihan jees. Nyt vertaillaan taitoja Silvan kanssa Kultsalla. Voitan olemalla parempi vapaaottelija, Elonen-Kulmala summaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.