CAGE 43 – Kevään vapaaottelukauden paketointi ja tulokset Kultsalta

Kotimaisen vapaaottelun kevätkauden päättävä, järjestyksessään jo 43. Cage promootion ammattilaisvapaaotteluilta oteltiin tutuksi tulleessa lokaatiossa Helsingin Kulttuuritalolla. Matchmaker Jukka Paananen oli kasannut ottelukortille kahdeksan kamppailua. Ainoastaan Patrik Pietilän ja Toni Lampisen välinen ottelu kamppailtiin kotimaisen lipun alla. Kaikkiin muihin otteluihin oli suomalaisille löytynyt vastustaja maan rajojen ulkopuolelta.

Tapahtuma oli totuttuun tapaan hajapaikkoja lukuun ottamatta loppuunmyyty ja tunnelma tiivistyi jo hyvissä ajoin ennen otteluiden alkamista. Porin Kamppailu-urheilukeskusta edustava Jesse Urholin debytoi ammattilaiskehässä Belfastilaista Allstars Training Centeriä edustavaa Aaron Kennedyä (0-1-0) vastaan. Viimehetken muutoksilta ei tämänkään tapahtuman kohdalta säästytty. Team East Frontia edustavan Suvisalmimiehen vastustajaksi alun perin kiinnitetty brasilialaisottelija Luana Carolina karkasi paria viikkoa ennen ottelua rahakkaampiin kehiin. Jukka Paanasen onnistui kuitenkin löytää viime metreillä Salmimiehelle vastustaja, 3-2-0 tilastolla otteleva Zejna Krantic. Illan pääottelussa, Cage 41:ssa paluun pitkän tauon jälkeen ammattilaiskehiin tehnyt Matteus Lähdesmäki kohtasi britti Ashleigh Grimshawn.

Otteluiden tulokset ja analyysit päivittyvät alle reaaliaikaisesti.

67,25kg, Matteus Lähdesmäki vs. Ashleigh Grimshaw (GB)

Illan pääottelussa Suomen vapaaottelupioneereihin kuuluva Matteus Lähdesmäki kohtasi britti Ashleigh Grimshawn. Kokeneiden ottelijoiden välisestä kamppailusta oli syytä odottaa hienoa näytöstä. Ensimmäinen minuutti meni ottelijoiden tutkiessa toisiaan, mutta sitten Lähdesmäki ajaa vastustajansa häkkiä vasten. Grimshaw sitoo kuitenkin Lähdesmäen kädet, eikä tämä pääse iskemään. Erää on jäljellä kaksi minuuttia, kun Lähdesmäki lähtee päälle. Iskuja satelee, mutta suurimmalta osin lahtelainen haroo ilmaa. Osumia kuitenkin menee myös perille ja britti vie Lähdesmäen mattoon. Lähdesmäki lähtee hakemaan nilkkalukkoa, mutta Grimshaw pääsee iskemään yläviistosta vasaralyönnillä suoraan Lähdesmäen ohimoon. Lyönti on kova ja Lähdesmäen ote irtoaa. Grimshaw osuu vielä pari kertaa, ennen kuin tuomari hyökkää väliin ja keskeyttää ottelun. Lähdesmäki on tajuttomana useamman minuutin, ennen kuin hoitohenkilöstö saa hänet virkoamaan. Kirvelevä tappio aktiiviselle Lähdesmäelle, hieno voitto kokeneelle brittiottelijalle.

Voittaja: Ashleigh Grimshav, 1. erässä 4:30 KO.

 

56,7, Aleksi Toivonen vs. Salambek Damaev (TSE)

Illan toisessa pääottelussa Lahden Gentain Aleksi Toivonen (5-0-0) kohtasi Tsetsenialaisen Salambek Damaevin (9-3-0). Puhtaalla tilastolla otteleva Toivonen lähti luonnollisesti hienoisena ennakkosuosikkina otteluun. Damaev saa erän alkuun kovan lyönnin perille, mutta Toivonen ei tilanteesta säikähdä. Lahtelainen vastaa tilanteeseen puolustamalla hyvin Damaevin alasvientiyrityksen ja pääsee päälle sivupositioon. Toivonen pitää tilanteen hienosti hallinnassaan ja osuu kovalla lyönnillä ylhäältä. Damaev silmänalus aukeaa ja tämä kierähtää paljastaen selkänsä Toivoselle, joka käyttää tilanteen hyväkseen. Toivonen ottaa selän hallintaansa ja pääsee iskemään molemmilta puolilta täydellä voimalla. Kehätuomari antaa ensimmäisen ryöpyn mennä loppuun, mutta toista sarjaa Mika Sinkkonen ei kauaa katsele, vaan keskeyttää ottelun asiaankuuluvalla tavalla. Upea TKO voitto Aleksi Toivoselle.

Voittaja: Aleksi Toivonen, 1. erässä 2:49 TKO.

 

77,1kg, Olli Santalahti vs. Nathan Jones (GB)

Kuudennessa ottelussa kohtasivat Finnfighters Gymin Olli Santalahti ja lontoolaista Titan / Richmond Fitness Clubia edustava Nathan Jones. Molemmat ottelijat olivat todella vahvan näköisiä ja Jonesilla oli pieni ulottuvuusetu puolella. Santalahti ottaa kuitenkin tilanteen hallintaan ja vie minuutin jälkeen ottelun mattoon. Turkulainen pääsee side guardiin ja sitä kautta mountiin. Jones kierähtää selälleen ja Santalahti saa kädet vastustajan kaulan ympäri. Ote ei kuitenkaan ole kunnolla kiinni ja Jones pääsee irti. Tilanteet vaihtelevat nopealla syklillä ja erää on puolitoistaminuuttia jäljellä, kun Jones kierähtää Santalahden selkään ja pääsee hakemaan kuristusta. Santalahti pääsee kuitenkin irti ja lähtee hakemaan nilkkalukkoa. Jones ottaa vielä hallinnan viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi ja osuu mountista kyynärpäällä. Santalahti kuitenkin pysyy tilanteen tasalla ja torvi päättää erän. Tasainen ja vaikea arvosteltava.

Toista erää käydään pystyssä ilman ratkaisuja ensimmäisen minuutin lopulle, jolloin Santalahti vie vastustajansa mattoon ja päättyy half guardiin. Tilanteet vaihtelevat taas nopealla tahdilla, mutta Santalahti pitää itsensä päällä. Erää on jäljellä pari minuuttia, kun tuomari nostattaa ottelijat ylös. Santalahti on selkeästi väsähtänyt ja erän viimeinen minuutti on hänelle selviytymistä. Aikaa on jäljellä puoli minuuttia, kun Santalahti vie ottelun mattoon ja pääsee vielä hakemaan kimuraa, joka on todella lähellä onnistua. Valitettavasti torvi keskeyttää erän ennen ratkaisua. Toinenkin erä on tasainen, eikä voittajaa ole helppo arvioida.

Kolmas erä menee heti alkuhetkillä Santalahden toimesta mattoon. Jones kuitenkin kierähtää alta pois ja pääsee päälle. Santalahti sitoo vastustajan kiinni, eikä anna tälle tilaa, mutta Jones saa muutaman osuman perille. Kahden minuutin kohdalla Santalahti saa pyöräytettyä itsensä päälle ja kierähtää selkään. Jones pääsee ylös, mutta Santalahti kuittaa hienolla alas viennillä heti perään. Turkulainen pyöräyttää itsensä selkään ja lähtee hakemaan kuristusta. Jones kuitenkin rimpuilee itsensä irti ja ylös. Santalahti joutuu aivan erän lopussa vielä vaarallisen anakondayrityksen kohteeksi, mutta torvi päättää jälleen tasaisen viimeisen erän.

Voittaja: Olli Santalahti kaikin tuomariäänin.

 

65,8kg, Edward Walls vs. Manolo Scianna (ITA)

Viides ottelu käytiin Team East Frontia edustavan Edward Wallsin ja Italian Manolo Sciannan välillä. Walss aloitti tuttuun tyyliin sähäkästi, mutta Scianna oli tilanteen tasalla ja otti keskikehän hallintaansa. Puolen minuutin jälkeen Walls yllättää nopealla lyönnillä, joka tekee selvästi tehtävänsä. Scianna pysyy pystyssä, mutta Walls pääsee yllättämään kovalla vasemman jalan sivupotkulla, joka osuu vastustajan kaulan seudulle. Pää retkahtaa ja Scianna on pois pelistä.

Voittaja: Edward Walls 1. erässä 0:42, KO.

 

59kg, Suvi Salmimies vs. Zejna Krantic (BA)

Illan neljäs ja ainut naisten välinen kamppailu käytiin alempaan painoluokkaan palanneen Suvi Salmimiehen ja viikon varoitusajalla otteluun kiinnitetyn Zejna Kranticin välillä. Salmimies aloittaa kamppailun väkevästi ja lähtee aggressiivisesti hakemaan heti ratkaisua. Ottelu ehtii vanheta vain parikymmentä sekuntia, kun Salmimies vie vastustajansa mattoon ja saa heti sivupositiosta kuristuksen kiinni. Ote on aluksi hieman löysän näköinen, mutta Salmimies saa sen kiristettyä, eikä Krantic saa itseään riuhdottua irti. Krantic taputtaa lyhyen kuristuksen päätteeksi itsensä pihalle. Jostain syystä Krantic protestoi tuomarin väliintuloa, vaikka hidastus näyttää selvästi Kranticin taputuksen.

Voittaja: Suvi Salmimies, 1. erässä 0:30  sivukuristus.

 

61,2, Mika Hämäläinen vs. Ilia Topuria (GE)

Illan kolmannessa ottelussa Primus Fight Teamin Mika Hämäläinen kohtasi gerogialaisen Ilia Topurian. Paremmalla ulottuvuudella varustettu Topuria oli pystyvoittoisen alun selkeästi vahvempi ja osui heti kovilla lyöntisarjoilla Hämäläistä. Hetken näytti jo suomalaisen puolesta pahalta, mutta Hämäläinen saa sidottua vastustajansa ja saa aikaa toipua. Erää on jäljellä n. 1:30 kun Hämäläisen alasvientiyritys epäonnistuu ja Topuria pääsee niskanpäälle. Georgialainen saa kätensä Hämäläisen kaulan ympärille. Hämäläinen on kiinni anakondassa, mutta Topuria kääntää position äkkiä giljotiiniin. Ote kiristyy ja Hämäläisen valot alkavat himmentyä uhkavaasti. Ote pitää ja Hämäläinen joutuu taputtamaan luovutuksen merkiksi.

Voittaja: Ilia Topuria, 1. erässä 3:35, giljotiinikuristus.

71,5kg, Patrik Pietilä vs. Toni Lampinen

Illan toinen ottelu oli suomalaisottelijoiden välinen kohtaaminen, jossa Primus Fight Teamin Patrik Pietilä kohtasi MMA Raumaa edustavan Toni Lampisen. Ottelu käynnistyi varovaisenlaisella pystyottelulla, eikä ensimmäisen minuutin aikana kumpikaan tehnyt ratkaisuja. Lampinen ajaa Pietilän häkkiä vasten ja osuu polvipotkulla, johon Pietilä vastaa samalla mitalla. Ottelijat siirtyvät jälleen kehän keskelle, jota Lampinen hienoisesti hallitsee. Erän puolivälissä mennään taas häkkiä vasten tällä kertaa Pietilän viemänä. Reilun kolmen minuutin kohdalla ottelussa tapahtuu ratkaiseva käänne, kun sinänsä harmittoman näköisestä tilanteesta Lampisen onnistuu lyödä hyökkäävää Pietilää vastaan oikealla koukulla. Tilanne on hetkessä ohi ja Pietilä on häkin pinnassa. Lampinen haistaa hienosti ja herrasmiesmäisesti tilanteen, eikä jatka tilannetta enää pidemmälle.

Voittaja: Toni Lampinen,  1. erässä 3:15 KO.

 

83,9kg, Jesse Urholin vs. Aaron Kennedy (GB)

Illan ensimmäinen ottelu käynnistyi vauhdilla ja Urholin saa heti alasviennin. Puolen minuutin kohdilla Urholin pääsee sideen ja osuu kyynärpäällä. Urholin sitoo hyvin, eikä päästä vastustajaansa liikkumaan pois alta . Kahden minuutin kohdilla Urholin saa muutaman osuman perille, mutta Kennedy selviytyy tilanteesta. Urholin sitoo tehokkaasti half guardista, eikä anna vastustajalleen yhtään tilaa. Erän viimeisellä minuutilla käydään vielä nopeasti pystyssä, mutta se ei tuo otteluun ratkaisua. Erä menee selkeästi aktiivisemman suomalaisen nimiin.

Toinen erä käynnistyy vauhdikkaalla pystyottelulla ja kova iskujenvaihto tuo molemmille osumia. Iskujenvaihdon loppupuolella Urholin vie jälleen ottelun omalle vahvuusalueelleen mattoon ja päätyy jälleen päälle half guardiin. Erän alun kova iskujenvaihto näkyy selkeästi molempien tahdissa ja mattopaini näyttää alkuun hieman väsyneeltä. Urholin pääsee mountiin ja ottelu saa taas uutta vauhtia. Suomalainen on selkeästi vahvempi ja saa jatkuvasti osumia perille. Kennedy alkaa selkeästi olla tajunnan rajamailla kovien osumien johdosta ja kehätuomari katsoo parhaaksi ottaa tilanteen haltuunsa. Hieno TKO voitto ammattilaisdebyytissä Jesse Urholinille

Voittaja: Jesse Urholin, 2. erässä 4:26 TKO

 

Teksti: Tuomas Piispanen

Kuva: CAGE

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.