CAGE 42 – Tuloksia ja fiilistelyä

Järjestyksessään 42. Cage-iltama käynnisti vuoden 2018 kotimaiset vapaaottelutapahtumat. Lajia seuraavien kesken, iltaa oli odotettu jo käytännössä edellisestä tapahtumasta lähtien, koska silloin julkistettiin Anton Kuivasen paluuottelun tapahtuvan juuri Cage 42:ssa. Paluu olisi kenties tapahtunut jo aiemmin, mutta paluuta ovat varjostaneet ikävät loukkaantumiset harjoituskauden aikana.

Cage on selkeästi vakiinnuttanut asemansa kotimaisen vapaaottelun ehdottomana kärkitapahtumana. Ilta oli jälleen loppuunmyyty ja Cagen toimitusjohtaja One Silvera oli selvästi hyvillään tapahtuman saavuttamasta suosiosta. Yhteensä ottelukortille oli kasattu seitsemän ottelua, joista viiteen suomalaisottelijoille oli kiinnitetty ulkomaalaisvastustajat. Kaksi otteluista käytiin siis kotimaisten kamppailijoiden välillä.

Tuttuun tyyliin illan tulokset päivittyvät luettavaksi lähes reaaliaikaisesti:

70,3kg, Anton Kuivanen vs. Junior Maranhao BRA

Illan pääottelussa, vuoden ottelutauon jälkeen paluun häkkiin tekevä Anton Kuivanen kohtasi Brasilialaisen Junior Maranhaon. Tilastojen valossa ottelusta oli syytä odottaa tasaväkistä ja kovaa, kahden kokeneen ottelijan välistä kamppailua. Kuivanen koittaa heti alkuun sivupotkua, mutta Maranhao nappaa jalasta kiinni ja lyö kovan suoran vastaan. Kuivanen saa kuitenkin nopeasti itsensä irti, eikä tilanne aiheuta pahempia vammoja. Ulottuvan brassin kanssa on kuitenkin syytä olla tarkkana. Kahden minuutin kohdalla Kuivanen yrittää kovaa lyöntiä, joka kuitenkin kilpistyy Maranhaon suojaukseen. Neljän minuutin kohdalla brassi saa kovan kääntöpotkun perille, mutta Kuivanen selvittää tilanteen. Kuivanen vie Maranhaon mattoon ja osuu heti perään pystystä kovalla vartalopotkulla. Vauhdikas ensimmäinen erä helsinkiläisen nimiin.

Kuivanen hyökkää heti erän alkuun ja Maranhao yrittää polvipotkua vastaan, jonka Kuivanen kuitenkin väistää. Minuutin jälkeen suomalainen vie vastustajansa mattoon ja pääsee itse pystyyn. Se ei kuitenkaan tuota tulosta ja Kuivanen vetää iholle half guardiin. Ulottuva brassi sitoo kädet, eikä Kuivanen pääse kunnolla lyömään. Erän puolivälissä Kuivanen saa pari kovaa kyynärpäälyöntiä perille ja sitoo jälleen hetkeksi. Kuivanen horjahtaa ja ottaa irti, kamppailua jatketaan pystyssä. Viimeisellä minuutilla Kuivanen ottaa vielä komean alasviennin ja pääsee kontrolloimaan Maranhaon käsiä. Helsinkiläinen saa vielä erän loppuun pari osumaa perille ja vie vauhdikkaan toisen erän itselleen.

Kolmas erä käynnistyy ehkä hieman varovaisesti, mutta reilun minuutin kohdalla alkaa tapahtua. Maranhaon yllättää Kuivasen teräsmieslyönnillä, mutta Kuivanen vastaa heti perään alasviennillä. Kuivanen pysyy ylhäällä ja pääsee lyömään ylhäältä kovia osumia perä perään. Kuivanen vetää lähelle ja Maranhao sitoo. Kontrolli on kuitenkin Kuivasella ja lyöntejä satelee brassin puolustukseen. Tilanteet vaihtelevat nopeasti ja Kuivanen kierähtää selkään hakemaan kuristusta. Maranhao pääsee kuitenkin ylös ja Kuivanen on hetken selkä häkkiä vasten. Kuivanen dominoi erän viimeiset hetket ja vie viimeisenkin erän ja samalla ottelun itselleen. Hieno päätös hienolle illalle.

Voittaja: Anton Kuivanen, kaikin tuomariäänin.

 

77,1kg, Olli Santalahti vs. Roman Dik CZE

Illan toisessa pääottelussa turkulainen Finnfighters Gymiä edustava Olli Santalahti kohtasi parin vuorokauden varoajalla aikataululla alkuperäisen brassivastustajan tilalle kiinnitetyn, Tsekin tasavaltaa  edustavan Roman Dikin. Santalahti osuu suoralla vartalolyönnillä heti alkuun ja ottelussa on vauhtia heti alkuhetkiltä asti. Santalahti ajaa tsekkiläisen häkkiä vasten, mutta Dik kierähtää pois alta. Kamppailu jatkuu keskikehässä, jota Santalahti hallitsee. Parin minuun kohdilla Santalahti vääntää Dikin mattoon ja pääsee guardista hakemaan osumia. Dik kuitenkin puolustaa hyvin. Santalahti saa kuitenkin todella kovan osuman perille. Dik punnertaa itsensä pystyyn, mutta jalat eivät tahdo kantaa. Santalahti hyödyntää tilanteen, saa pari polvipotkua perille ja vie uudelleen Dikin mattoon. Turkulainen kierähtää nopeasti selkää ja pääsee kokeilemaan giljotiinia. Ensimmäinen yritys ei tuota tulosta, mutta Santalahti korjaa asentoaan ja lukitsee uudelleen takaa päin. Ote on niin kova, ettei vastustaja saa itseään irti. Dikiltä alkaa happi loppua, eikä hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin taputtaa luovutuksen merkiksi.

Voittaja: Olli Santalahti,  1. erä 3:14, takakuristuksella.

 

70,3kg, Patrik Pietilä vs. Niko Myllynen

Illan viidentenä otteluna oli toinen suomalaisten välinen kohtaaminen, joka käytiin lahtelaisen Primus Fight Teamia/Lahden Gentaita edustavan Patrik Pietilän ja hyvinkääläisen RNC Sport Clubin Niko Myllysen välillä. Molemmat ottelijat tutkiskelivat hetken toisiaan erän alkaessa, mutta minuutin kohdalla molemmat osuvat kovilla osumilla toisiaan. Pietilä ajaa Myllysen häkkiä vasten, mutta vetäytyy nopeasti kehän keskelle. Ulotuvampi Pietilä yllättää Myllysen etukäden koukulla ja Myllynen vastaa alapotkulla. Pietilä väistelee vastustajansa lyönnit ja Myllynen yrittää painostaa. Lahtelainen pakittelee, mutta yllättää Myllysen etukädellä pariin otteeseen. Hetkeä ennen erän loppua, Pietilä lähtee hakemaan alasvientiä ja onnistuu siinä juuri ennen torven soimista. Tasainen erä hienoisesti lahtelaisen nimiin.

Myllynen osuu heti erän alkuun kovalla etukäden lyönnillä ja Pietilä joutuu perääntymään pari askelta. Pietilä hyökkää Myllysen keskivartaloon ja horjutettua vastustajansa mattoon. Minuutin vääntämisen jälkeen Myllynen onnistuu kuitenkin punnertamaan itsensä pystyy ja ottelu jatkuu keskellä kehää. Pietilä hyökkää uudelleen ja ajaa Myllysen häkkiä vasten. Hyvinkääläinen kuitenkin pyöräyttää itsensä tilanteesta nopeasti pois. Pietilä vie uudelleen mattoon ja pääsee hetkeksi mountiin. Myllynen kuitenkin sitoo, eikä Pietilä pääse kunnolla lyömään. Torvi soi ja erä päättyy. Toinen erä on ensimmäistäkin tasaisempi ja voittajaa on mahdoton nimetä tältä penkiltä.

Kolmas erä käyntiin vauhdikkaasti ja Myllynen osuu yllättävällä hyppypotkulla Pietilää päähän. Lahtelainen horjahtaa, mutta toipuu nopeasti ja ajaa kiinni vastustajaan. Lyhyen pystypainin jälkeen tuomari irrottaa ottelijat toisistaan ja siirtää ottelun häkin keskelle. Pietilältä alkaa selvästi happi loppua ja hänellä on vaikeuksia pitää Myllynen aisoissa. Myllynen pääsee päälle ja kontrolloi selkää hetken. Myllynen kuitenkin kierähtää häkin seinän viereen ja puolustaa tehokkaasti Pietilän lyöntiyritykset. Ottelun viimeiset sekunnit kuluvat, eikä ratkaisua ennen täyttä aikaa saada. Ottelu on tasainen, mutta tilastojen valossa voittaja on vahvempi kaikin tuomariäänin.

Voittaja: Patrik Pietilä, kaikin tuomariäänin.

 

61,2kg, Suvi Salmimies vs. Pamela Boveda Aguire PAR.

Illan ainoassa naisten välisessä ottelussa Team East Frontia edustava, Kouvolasta kotoisin oleva Suvi Salmimies kohtasi Paragualaisen Pamela Bovera Aguirren. Salmimies ottaa kehän keskustan haltuun ja Boveda Aguire heittää jalat Salmimiehen lantion ympäri. Paragualainen pääsee kuitenkin kierähtämään selkään. Salmimies osuu kovalla kyynärpääiskulla taaksenpäin ja Boveda Aguire päästää otteensa irti. Salmimies alkaa painostaa ja onnistuu saamaan useamman lyönnin lyhyen ajan sisällä perillä. Kolmen minuutin kohdalla Salmimies vie ottelun mattoon, mutta paragualainen saa Salmimiehen jalan nilkan otteeseen. Kouvolalainen pääsee kuitenkin irti ja pääsee viimeisen minuutin hallitsemaan ottelua matossa. Salmimies dominoi matossa viimeisen minuutin ja osuu usealla lyönnillä kipeän näköisesti.

Salmimies osuu lyöntisarjalla heti erän alkuun ja paragualainen hyppää taas lanteille. Salmimies kaataa vastustajan selälleen ja osuu heti guardista kovalla lyönnillä. Boveda Aguirre yrittää sitoa Salmimiehen jalan, mutta tämä saa riuhdottua itsensä irti. Lyhyen mattopainin jälkeen Salmimies saa taitettua polvitaipeensa vastustajansa kaulan ympäri ja haettua käden hallintaansa. Paragualainen yrittää rimpuilla itsensä irti, mutta kuristus on niin kova, ettei Boveda Aguirre saa puollustettua enää kättään. Käsilukko pitää ja Boveda Aguirren on pakko taputtaa luovutuksen merkiksi.

Voittaja: Suvi Salmimies, 2. erä 3:31, suora käsilukko.

 

70,3kg, Toni Lampinen vs. Roberto Aliaj GRE

Illan kolmannessa ottelussa MMA Raumaa edustava Toni Lampinen kohtasi kreikkalaisen Roberto Aliajin. Aliaj lähtee lyömään kovia yläkoukkuja, mutta Lampinen puolustaa ne hyvin. Yksi kova lyönti kuitenkin löytää perille. Lyhyen iskujenvaihdon jälkeen Lampinen pääsee pystyssä kreikkalaisen kaulaan kiinni. Aliaj kaatuu maahan ja ote pitää edelleen. Lyhyen taistelun jälkeen Lampisen ote osoittautuu niin kovaksi, ettei kreikkalainen pääse irti. Aliaj menettää hetkeksi tajuntansa ja tuomari puuttuu heti peliin. Illan ensimmäinen lopetusvoitto suomalaiselle.

Voittaja: Toni Lampinen, 1. erä 1:04, giljotiinikuristus.

 

83,9kg, Mikko Ahmala vs. Vojtech Garba CZE

Illan toisessa ottelussa Hardknocks Helsinkiä edustava Mikko Ahmala kohtasi Tsekin tasavaltaa edustavan Vojtech Garban. Ahmala aloittaa vahvasti kiertopotkulla ja jatkaa perään suoralla. Molemmat osuvat kohtalaisesti ja tsekki ymmärtää heti ottaa hieman etäisyyttä. Ahmala lyö tarkasti ja osuu Garban suojauksen läpi. Ahmala kuuntelee hienosti ohjeita kulmasta ja saa sekoitettua vastustajansa peliä alapotku-lyönticomboilla useaan otteeseen, väistäen Garban vastahyökkäykset. Erän lopussa Garba yllättää Ahmalan shoottaamalla jalkoihin, mutta Ahmala puolustaa tilanteen saamatta vaurioita. Ensimmäinen erä selkeästi Ahmalan nimiin.

Toisen erän ensimmäinen minuutti on molempien puolelta hieman varovaista, mutta minuutin kohdalla Ahmala hyökkää Garban jalkoihin. Lyhyen painin jälkeen Ahmala pääsee hakemaan nilkkalukkoa, mutta ei saa kunnolla kiristettyä otetta ja Garba karkaa. Hetken kulutta Ahmala toistaa yrityksen, mutta Garba on jälleen liian liukas. Tsekki yrittää pystyyn ja Ahmala käyttää tilanteen hyväkseen ja kierähtää Garban selkään hakemaan takakuristusta. Garba kuitenkin karistaa Ahmalan selästään heittäen hänet selälleen. Garba jää itse pystyyn ja tarjoilee kovia potkuja. Muutaman yrityksen jälkeen kova potku osuu Ahmalan nilkkaan aiheuttaen niin kovan kivun, että Ahmala kääntää selkänsä. Garba hyökkää Ahmalan kimppuun, mutta tuomari keskeyttää ottelun huomattuaan, ettei Ahmala kykene puolustautumaan.

Voittaja: Vojtech Garba, 2. erä ajassa 4:02, TKO.

 

65,8kg, Markus Rytöhonka vs. Jani Hägg

Ensimmäisenä kehässä kohtasivat Primus Fight Teamia edustava Markus Rytöhonka ja Team East Frontia edustava lahtelainen Jani Hägg. Molemmat ottelijat lähtivät kovalla sykkeellä heti ensimmäisen erän alusta liikkeelle. Ensimmäinen erä mentiin puoleen väliin melko tasaista pystyvääntöä, mutta sitten Rytöhonka sai muutaman kovan iskun perille ja Hägg oli hetken hätää kärsimässä. Rytöhonka sai iskusarjan perään vielä vietyä ottelun hetkeksi mattoon, mutta Hägg sai taisteltua itsensä pystyyn. Häggin noustetta pystyyn, Rytöhonka sai polvipotkun osumaan Häggin poskipäähän, saaden siihen pahan näköisen haavan. Viimeisellä minuutilla Rytöhonka otti vielä alasviennillä sinetin erävoitolleen.

Rytöhonka saa heti toisen erän alkuun komean alasviennin ja kerää siitä edun itselleen. Hägg pääsee kuitenkin nopeasti ylös ja osuu kovan oikean suoran Rytöhongan leukaan.  Rytöhonka onnistuu alasviennissä uudelleen heti perään ja pääsee half guardiin positioon lyömään kyynärpäällä. Rytöhonka vaihtaa guardiin ja osuu tasaisesti Häggin suojauksen läpi.  Hägg osuu Rytöhonkaa nenään, joka alkaa vuotaa verta. Rytöhongan paketti leviää hieman erän lopussa ja Hägg on vahvoilla viimeiset puolitoista minuuttia. Rytöhonka vie kuitenkin erästä pisteet hienoisesti itselleen.

Hägg tietää olevansa perässä ja lähtee viimeiseen erään kovalla sykkeellä. Hän ajaa Rytöhongan häkkiä vasten ja lähtee hakemaan alasvientiä. Rytöhonka kuitenkin puolustaa tilanteen hyvin  kääntää lopulta tilanteen itselleen päätyen lopulta mattoon vastustajansa guardiin. Hägg puolustaa hyvin, mutta Rytöhonka on päällä vahvempi ja saa pidettyä vastustajan selällään. Rytöhonka pitää positionsa erän loppuun ja osuu vielä parilla kovalla iskulla ennen torven soimista. Selvä voitto Helsinkiin

Voittaja: Markus Rytöhonka, kaikin tuomariäänin.

 

Teksti: Tuomas Piispanen

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.