Cage 41 – Tulokset ja tunnelmat Kulttuuritalolta

Vuoden viimeinen ja järjestyksessään 41. Cage – tapahtuma oteltiin jälleen lähes täyteen ahdetulla Helsingin Kulttuuritalolla. Ottelukortille oli matchmaker Jukka Paanasen toimesta kasattu yhteensä seitsemän kovatasoiseksi povattua ammattilaisottelua. Illan pääottelussa Espoon Kehähaiden Joni Salovaara lähti jahtaamaan kolmatta perättäistä voittoaan. Vastaan asettui Yhdysvalloista asti Helsinkiin saapunut Alex Gilpin.

Alta jälleen luettavissa otteluraportit ja tulokset reaaliajassa.

Joni Salovaara vs. Alex Gilpin – Pääottelu (65,8 kg)

Pääottelussa Cagen ehkä tämän hetken kirkkain tähti, Espoon Kehähaita edustava Joni Salovaara kohtasi Yhdysvaltalaisen Alex Gilpinin. Salovaara lähti metsästämään kolmatta perättäistä voittoaan 9-1-0 rekordilla kamppailevaa jenkkiä vastaan. Gilpin lähtee heti hyökkäämään jalkoihin ja hakemaan alasvientiä. Yhdysvaltalainen onnistuu alasviennissä nopeasti ja pääsee vaarallisen näköisesti Salovaaran selkään. Painitaustainen Gilpin on matossa todella vahva ja Salovaara joutuu vetämään kilppariin suojatakseen itsensä iskuilta. Espoolainen saa kammettua itsensä ylös, mutta Gilpin vie vastustajansa nopeasti uudelleen mattoon. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Salovaara pääsee kierähtämään päälle ja saa iskettyä vastustajaansa useampaan otteeseen guardista. Erä on kovaa vääntöä ja molemmilla on omat paikkansa. Gilpinillä niitä on selvästi enemmän ja hän vie erän nimiinsä.

Toisen erän alussa Salovaara pyrkii selvästi pitämään enemmän etäisyyttä vastustajaansa. Minuutin kohdilla Gilpin on jo viedä ottelun mattoon, mutta Salovaara puolustaa itsensä tilanteesta pois. Jenkki prässää voimakkaasti ja Salovaaralla on täysi työ pitää itsensä pystyssä. Reilun kahden minuutin kohdalla alasvienti onnistuu, mutta Espoolainen pääsee ainakin hetkeksi ylös. Gilpin kuitenkin pääsee nopeasti uudelleen viemään vastustajansa maihin ja päätyy guardiin. Salovaara kuitenkin sitoo tehokkaasti, eikä anna vastustajalleen mahdollisuutta lyönteihin. Erän viimeinen minuutti käydään sekavan näköistä pystypainia, jossa molemmat saavat koviakin osumia. Gilpin on toisessakin erässä vahvempi.

Yhdysvaltalainen jatkaa kolmannessa erässä vahvaa mattosuorittamista ja on heti alusta asti Salovaaran iholla. GIlpin pääsee taas selkään ja Salovaara on hetken vaikeuksissa. Parin minuutin kohdilla Espoolainen pääsee kuitenkin ylös, mutta Gilpin roikkuu tiukasti kiinni Salovaarassa. Jenkin vahva painitausta näkyy otteissa ja Salovaara on vaikeuksissa. Erässä tapahtuu kuitenkin käänne, kun aikaa on jäljellä puolitoista minuuttia. Salovaara kierähtää päälle ja saa useita kovia lyöntejä vastustajaansa ympäri kehoa. Salovaara saa viimeisien parin kymmenen sekunnin aikana kovia osumia perille, mutta aika ei yksinkertaisesti riitä lopetukseen. Gilpin hallitsee erää aina kolmen ja puolen minuutin kohdille asti, mutta loppu on Salovaaran näytöstä. Erä menee Salovaaran hienosta lopusta huolimatta silti Gilpinin nimiin ja Yhdysvaltalainen hakee voiton illan pääottelusta.

Voittaja: Alex Gilpin, kaikin tuomariäänin.

Matteus Lähdesmaki vs. Roman Dík (68 kg)

Illan toisessa pääottelussa Team East Frontia edustava Matteus Lähdesmäki kohtasi Tsekin Tasavallan Roman Dikin. Lähdesmäki on otellut viimeksi vuonna 2014, joten kyseessä oli pitkään odotettu paluu kamppailuareenoille. Vaikka Lähdesmäen kamppailu-uralla on mahtunut niin ylä- kuin alamäkiäkin, kuuluu hän kiistatta Suomen kamppailu-urheilun ehdottomaan eliittiin. Roman Dikin ammattilaisura on vasta reilun vuoden mittainen, mutta hän on ehtinyt otella viisi kertaa, voittaen kaikki ottelunsa.

Lähdesmäki aloittaa kovalla alapotkulla, mutta Dik lyö heti vastaan. Puolen toista minuutin kohdilla Lähdesmäki vie tyylikkäästi vastustajansa mattoon ja pääsee sideguardiin. Lähdesmäki lähtee hakemaan käsilukkoa, mutta Tsekin onnistuu puolustautua hyökkäykseltä. Lähdesmäki kierähtää kuitenkin taitavasti sivusta selkään. Lähdesmäki saa helpon näköisesti käsivartensa Dikin kaulan ympärille. Ote on todella kova ja kiristyy entisestään vastustajan rimpuilusta huolimatta. Muutaman sekunnin pidon jälkeen Tsekki taputtaa itsensä määrätietoisesti ulos.

Voittaja: Matteus Lähdesmäki, 1. erä  2:21, takakuristuksella.

Abdul Hussein vs. Yari Orsini (56,7 kg)

Illan viidennessä ottelussa Espoon Kehähaiden Adbul Hussein lähti hakemaan kolmatta perättäistä ammattilaisvoittoaan. Hussein missasi painorajan jopa kahdella kilogrammalla, mutta vastaan asettunut Italian Yari Orsini hyväksyi eron. Hussein oli tuonut Kulttuuritalolle paljon äänekkäitä kannattajiaan, jotka antoivat varmasti lisävirtaa italialaista vastaan. Molemmat ottelijat olivat todella nopeita liikkeissään ja osumia tuli molemmin puolin. Erän puolessa välissä Orsini osuu ensimmäisen kerran kovempaa ja Hussein joutuu ottamaan hetken pakkia. Hussein kerää kuitenkin itsensä nopeasti ja aloittaa Orsinin painostamisen. Erää on reilu minuutti jäljellä, kun Hussein osuu polvipotkulla, mutta Orsini ei tilannetta säikähdä. Hussein kuitenkin jatkaa painostamista ja antaa kovan iskusarjan Orsinille. Vasemman käden kyynärpäälyönti siirtää suojauksen pois Orsinin kasvojen edestä, oikean käden koukku menee perille ja Orsini tipahtaa polvilleen. Hussein hyökkää vielä vastustajansa päälle, mutta tuomari ehtii väliin ja keskeyttää ottelun.

Voittaja: Abdul Hussein, 1. erä 4:37, TKO.

Tuukka Repo vs. Claudio Vecani (74,8 kg)

Illan neljännessä ottelussa järvenpääläinen, Hardknocks Helsinkiä edustava Tuukka Repo kohtasi Kreikkalaisen Klaudio Vecanin. Vecani aloittaa väkevästi ja saa heti kovan alapotkun perille. Repo vastaa kuitenkin välittömästi kovalla lyöntisarjalla. Kreikkalainen hyökkää päälle, mutta Revon onnistuu puolustaa hyökkäys. Repo tarjoaa ensi etujalan kiertopotkun, jonka Vecani onnistuu torjumaan. Järvenpääläinen jatkaa välittömästi perään toisella jalalla, joka läpäisee suojauksen. Potku kaataa Vecanin maahan selälleen ja Repo hyökkää välittömästi päälle antamaan lyöntejä. Ensimmäinen lyönti osuu ja Vecani on pois pelistä, Repo osuu vielä toiseen kertaan, ennen kuin tuomari ehtii väliin keskeyttämään ottelun.

Voittaja: Tuukka Repo, 1. erä 0:25, KO.

Olli Santalahti vs. Oleg Dadonov (80 kg)

Illan kolmannessa ottelussa Turun Finnfighters Gymiä edustava Olli Santalahti kohtasi venäläisen Oleg Dadonovin. Santalahti aloittaa ensimmäisen erän väkevästi ja tarjoilee heti näyttävän kiertopotkun vastustajalleen. Potku ei mene täysin perille, mutta antaa venäläiselle suuntaa, mitä on tulossa. Venäläinen on hereillä ja käyttää hyvin tilaisuuden hyväkseen vieden ottelun tilaisuuden tullen mattoon. Santalahti sitoo guardissa hienosti, eikä Dadonov saa tilaa iskeä. Santalahti saa iskettyä monipuolisesti välillä kyynärpäällä ja välillä nyrkein vaihdellen aktiivisesti asentoaan. Erää on jäljellä puolitoista minuuttia, kun siirrytään jälleen pystyyn. Venäläinen on selvästi jo väsynyt ja Santalahti hallitsee ensimmäistä erää hienosti. Viimeinen minuutti vietetään jälleen matossa turkulaishallinnassa. Ensimmäinen erä selkeästi Santalahdelle.

Toinen erä käynnistyy vauhdikkaasti ja molemmat lähtevät kovalla sykkeellä taisteluun. Santalahti liukastuu ja joutuu puolustusasemiin, mutta pääsee nopeasti ylös. Hetken päästä Santalahden onnistuu hyökätä vastustajansa jalkoihin päätyen guardiin. Venäläinen kuitenkin sitoo hyvin, eikä Santalahti pääse tekemään ratkaisuja. Santalahti vie toistamiseen ottelun mattoon. Vaikka turkulainen pääsee päällä, hän joutuu hiemaan huonoihin asemiin. Viimeisen minuutin ottelijat viettävät toisiinsa kietoutuneena häkkiä vasten, eikä kumpikaan saa ratkaisuja tehtyä. Toinen erä on huomattavasti ensimmäistä tasaisempi, mutta edelleen kuitenkin Santalahden hallintaa.

Kolmanteen erään lähtiessä, molemmat ottelijat ovat melko väsyneen oloisia. Parin minuutin hajanaisen pystyottelun jälkeen, Santalahti onnistuu alasviennissä ja päätyy guardiin. Santalahti tietää selvästi olevansa johdossa ja päätyy lähinnä makaamaan vastustajansa päällä ja sitomaan mahdollisimman tehokkaasti. Dadonov yrittää hakea kimuraa, mutta Santalahti saa riuhdottua itsensä nopeasti irti. Viimeinen puoli minuuttia käydään pystykamppailua ilman kummempia käänteitä. Kolmas erä on kaikista eristä hajanaisin, mutta Santalahti on selvästi Dadonovia vahvempi.

Voittaja: Olli Santalahti, kaikin tuomariäänin.

Edward Walls vs. George Kechagias (65,8 kg)

Illan toisessa ottelussa Cage 40:ssä todella hienot näytöt antanut Team East Frontin Edward Walls kohtasi Kreikkalaisen Giorgios Kechagiaksen. Herrojen ammattilaisrekordi oli hyvin lähellä toisiaan, joten luvassa tilastojen valossa kova ja tasainen vääntö. Walls osuu heti erän alussa todella kovaa vastustajansa poskipäähän. Kreikkalainen on selvästi vähän pihalla ja joutuu ajamaan Wallsin häkkiä vasten. Lappeenrantalainen kuitenkin kääntää itsensä nopeasti vapaaksi. Wallsin itsevarmuus on kohdillaan ja hän sortuu jopa pieneen hutilointiin tilanteissa, osuen silti kovilla lyöntisarjoillaan. Walls on selvästi taitavampi ja vahvempi ja erän viimeiset pari minuuttia ovat Kechagiakselle selviytymiskamppailua.

Kreikkalainen hyökkää heti erän alussa Wallsin jalkoihin, mutta lappeenrantalainen kuuntelee hienosti ohjeita kulmasta ja pääsee nopeasti irti tilanteesta. Kechagias toistaa hyökkäyksen, mutta Walls on varuillaan ja puolustaa yrityksen. Kreikkalainen ajaa vastustajansa häkkiä vasten, mutta jää kuitenkin altavastaajaksi, kun Walls onnistuu sitomaan molemmat kädet ja saa tarkkoja lyöntejään perille asti. Erän viimeisellä minuutilla Walls osuu pari kertaa todella kovaa ja hetken näyttää jo siltä, että peli on Kechagiaksen osalta pelattu. Kuin ihmeen kaupalla, kreikkalainen kuitenkin selviytyy viimeiset sekunnit Wallsin käsittelyssä ja ottelu menee kolmanteen erään.

Kolmas erä käynnistyy vauhdikkaasti. Kechagias hyökkää ja Walls osuu todella kovaa vastaan. Kreikkalainen sitoo ja selviytyy jälleen. Walls pääsee irti, mutta kreikkalainen hyökkää uudelleen. Viimeiset pari minuuttia ottelusta ovat hajanaista tappelua ja tilanteet vaihtelevat nopeasti. Walls kuuntelee kuitenkin edelleen hienosti ohjeita kulmasta ja on erässä selkeästi vahvempi.

Voittaja: Edward Walls, kaikin tuomariäänin.

 

Saku Heikkola vs. Dmitry Tebekin (90 kg)

Illan ensimmäisessä ottelussa Valkeakosken Saku Heikkola kohtasi Venäjän Dmitry Tebekinin. Ottelu käynnistyy parin minuutin mittaisella pystyottelulla häkin keskellä, jonka jälkee Tebekin ajaa Heikkolan häkkiä vasten. Erän puolivälissä Heikkola kaatuu selälleen, mutta ei anna vastustajalleen mahdollisuutta päästä iskemään. Ottelu jatkuu nopeasti pystyssä ja Heikkola osuu kolmen minuutin kohdilla polvipotkulla vastustajaansa päähän. Venäläinen kääntää Heikkolan jälleen häkkiä vasten, mutta Valkeakoskelainen puolustaa hyvin hankalassa paikassa.  Erän viimeiset hetket otellaan matossa. Tasainen erä ehkä hienoisesti Tebekinin nimiin.

Toisessa erässä jatketaan pystyssä ja Heikkola osuu heti ensimmäisellä minuutilla muutamaan otteeseen kovilla takakäden lyönneillään. 1,5 minuutin kohdilla mennään jälleen mattoon ja Tebekin pyrkii ottamaan kontrollin. Venäläinen ei kuitenkaan tahdo päästä painostamaan Heikkolan vahvan puolustuksen edessä. Tebekin pyrkii pitämään ottelun matossa, eikä Heikkola pääse ylös. Venäläinen painostaa vahvasti, eikä Heikkolan onnistu päästä ylös väkivahvan venäläisen otteesta. Heikkola vaikuttaa ajoittan jopa passiiviselta ja toinen erä melko selvästi Tebekinin nimiin.

Viimeinen erä käynnistyy ja Tebekin ajaa välittömästi Heikkolan nurin häkkiä vasten. Venäläinen ei anna yhtään tilaa, vaan puskee suomalaisen kimppuun joka käänteessä. Heikkola pääsee hetkeksi ylös, mutta Tebekin ajaa suomalaisen heti nurin. Erän kaksi viimeistä minuuttia, molemmat ovat piipussa, eikä ottelussa tapahdu käänteitä kumpaankaan suuntaan. Viimeinen erä menee aktiivisemmalle venäläiselle.

Voittaja: Dmitry Tebekin, kaikin tuomariäänin.
         

Teksti: Tuomas Piispanen
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.