Cage 41: Matteus Lähdesmäki palaa pitkän tauon jälkeen ”Tauko teki todella hyvää henkisesti”

Marraskuun lopussa oteltava Cage 41 -ilta tuo Kulttuuritaloon taas kattauksen suomalaisen kamppailun huippunimiä.

Yksi mielenkiintoisimmista lisäyksistä iltaan on lajipioneeri Matteus Lähdesmäen (13-9-3) paluu vapaaottelun pariin. Shooton kaksinkertainen mestari, sekä moninkertainen Cage Warriors veteraani on vietellyt ottelutauko jo 3.5 vuotta. Tavoitimme lahtelaisen #Fightweekin kunniaksi ja kyselimme tämän hetkisiä tunnelmia.

– Tietysti pieni jännitys on päällä. Mutta valmistautuminen on mennyt todella hyvin. Ja tuntuuu että tauko teki todella hyvää henkisesti.

Häkkiin palaamisen taustat Lähdesmäki summaa perinteisellä halulla testata itseään. Mukana on myös lievä joukkopaine, kun puolitosillaan laitettu sosiaalisenmedian julkaisu, jossa Lähdesmäki kertoi ottelevansa jos 1000 tykkäystä tulee täyteen. Näin kävi, joten muuta vaihtoehtoa kun astua häkkiin ei jäänyt.

– Halusin haastaa itseni uudestaa, ja katsoa onko minusta vielä ottelemaan. Ja tietysti pitää sanojen takana seistä. Kun lupasin nousta kehään jos 1000 tykkäystä tulee täyteen.

Viimeksi häkkiin maaliskuussa 2014 noussut Lähdesmäki kertoo ettei koskaan lopettanut täysin ottelemista. Eteen tuli vain muita asioita.

– En ikinä päättänyt lopettaa enkä myöskään lopettanut. Aloin ottelemaan kun en ollut edes täysi ikäinen. Ja silloin tuli monen asian yhteen sattuma. Huomasin että on muutakin kuin vapaaottelu.

Uransa suurimmat saavutukset eli Shooto-liiton mestaruuden voittamiset Lähdesmäki teki ennen nykyistä vapaaottelun buumia ja medianäkyvyyttä. Lähdesmäki näkee että laji on vuosien varrella mennyt vain parempaan suuntaan.

– Suunta on hyvä minun mielestä. Suomessa laji on mennyt aivan valtavasti eteenpäin. Yritykset lähtevät reippaammin sponsoroimaan nykyään vapaaottelijoita. sekä näkyvyys valtamediassa kasvanut.

25.11. Kulttuuritaloon on tulossa varmasti paljon tuoreita faneja, jotka eivät koskaan ole nähnyt Lähdesmäen työskentelyä. Heille ”Teini” lupaa tarjoilla laadukasta vapaaotteluviihdettä.

– En yritä olla mitään muuta kuin olen. Jos erotun otteluita voittamalla, ja jään ihmisten mieleen niin se olisi hyvä. Tietysti jos pääsis Sokoksen malliksi.

– Tuon kovan matto työskentelyn ja matossa lyömisen taidon. Kuinka selältään voi lyödä lujaa. Rauhallisuus myös tulee näkymään kokemuksena mitä on.

Vastaan Lähdesmäelle tulee voittamaton tsekkiläinen Roman Dik (5-0).  Vahva nuorukainen on vielä uransa alussa vapaaottelussa, mutta on ehtinyt hankkia meriittiä niin nyrkkeilyssä, painissa kuin voimannostossa. Lähdesmäki ei kuitenkaan vastustajaa turhaan stressaa.

– Veikkaan että häntä jännittää enemmän. Ottelussa nähdään miten paljon. Häviäjänä se kotiin lähteen kuitenkin.

Ennen Dikin julkaisua, Cage organisaatio kyseli sosiaalisessa mediassa kenet fanit haluaisivat nähdä Lähdesmäkeä vastaan. Moni nosti esille Jerry Kvarnströmin, jonka kanssa Lähdesmäellä on ollut menneisyydessä pientä suukopua. Lähdesmäki epäilee kuitenkin että kyseisen ottelun ”parasta ennen” päiväys on mennyt jo ohi. Tulevaisuudestaan Lähdesmäki ei halua tehdä vielä mitään suurempia päätöksiä.

– Otan tämän matsin ensin. Ja katsotaan sitten lisää. EN puhu ennenkuin olen varma asioista. Jos joku iso organisaatio kutsuis cage jälkeen niin lähtisin. Mitä mun ja Jerryn matsiin tulee. Se vuosi kun meidän olisi pitänyt kohdata meni jo. Ja eiköhän Jerry Makua jahtaa. Terveisiä Turkuun.

Lukijoille Lähdesmäki lähettää tuttuja terveisiä.

– Vanhoille faneille terveiset tulkaa Cage41 ja täytetään kulttuuritalo samalla kannustuksella kuin 2011 Lahdessa. Ja uudet Fanit ottakaa seurantaa. Suomi on paljon täynnä hyviä vapaaottelijoita, ja monet on parempi kuin suomalaiset UFC-ottelijat.

Cage 41 otellaan Helsingin Kulttuuritalossa 25.11. Kortilla nähdään Lähdesmäen lisäksi Joni Salovaara, Tuukka Repo, Edward Walls, Abdul Hussein, Saku Heikkola sekä Olli Santalahti.

Kuva: Fighsport arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.