CAGE 40 – Tuloksia ja tunnelmia Helsingin Kulttuuritalolta

Järjestyksessään jo huikeasti 40:s CAGE  ammattilaisvapaaotteluilta järjestettiin syksyisessä Helsingissä ja paikkana jälleen tuttu ja turvallinen Kulttuuritalo.

Ottelukortille oli saatu yhteensä seitsemän ottelua, joista jokaisessa oli suomalaisedustus. Tuttuun tyyliin ottelukorttikin koki vielä viime hetkillä muutoksen, kun illan pääotteluun Joni Salovaaran vastustajaksi kiinnitetty Brasilian Victor Marinho loukkaantui painin herkistelyissä. Brassi sai otsaansa kuusisenttisen ammottavan haavan, eikä luonnollisesti voinut ottaa osaa juhlatapahtumaan. Espoolaisen vastustajaksi onnistuttiin kuitenkin saamaan viime hetkillä Ukrainasta Alexey Oleinik (11-12-0).

Alta jälleen luettavissa illan tapahtumista reaaliajassa!

Illan pääottelussa kohtasivat Espoon Kehähaiden kokenut Joni Salovaara 17-9-0-2NC ja nopealla aikataululla mukaan hälytetty Alexey Oleinik 11-12-0. Salovaara antaa heti kovan alapotkun, mutta Oleinik vastaa kovalla takakäden lyönnillä. Oleinik vie Salovaaran mattoon ja pääsee päälle. Oleinik pääsee hakemaan suoraa käsilukkoa, mutta Salovaara puolustaa hyvin tilanteen. Salovaara pääsee päälle ja hallitsee hienosti tilanteet. Espoolainen hallitsee erän loppua ja vie pisteet nimiinsä.

Toinen erä käynnistyy hieman varovaisemmin. Oleinik saa vietyä vastustajansa alas ja pääsee guardiin. Salovaara sitoo hyvin, mutta Oleinik pääsee myös lyömään. Salovaara kiertää päälle ja päätyy guardiin. Lyhyen painostuksen jälkeen, Salovaara pääsee selkään, mutta Oleinik kierähtää ympäri. Salovaara painostaa matossa vahvasti ja hyödyntää avoimet paikat tehokkaasti. Toinen erä Salovaaran nimiin.

Viimeinen erä lähtee espoolaisen painostuksella liikkeelle. Minuutin kohdalla Oleinik yrittää alasvientiä, jonka Salovaara puolustaa päästen päälle. Muutama kova lyönti osuu, Oleinik ei kykene puolustautumaan ja tuomari keskeyttää kamppailun.

Voittaja: Joni Salovaara 3. erässä 0:57 TKO suullinen luovutus.

 

Mikael Nyyssönen FIN vs. Patrik Pietilä FIN

Illan kuudennessa ja toiseksi viimeisessä ottelussa nähtiin kahden kivikovan suomalaisottelijan välinen kohtaaminen. Team East Frontia edustava Mikael Nyyssönen Tampereelta (9-3-0) kohtasi lahtelaisen Primus Fight Teamia edustavan Patrik Pietilän (8-5-0). Pietilä osuu heti erän alussa etukädellä, mutta Nyyssönen vastaa korkealla potkulla, joka kuitenkin menee torjuntaan. Ulottuvampana ottelijana Pietilä saa pidettyä hyvin Nyyssösen etäällä, mutta reilun minuutin jälkeen Nyyssönen ajaa Pietilän häkkiä vasten. Lyhyen pystypainin päätteeksi Pietilä vie ottelun hetkeksi mattoon, mutta Nyyssönen pääsee nopeasti ylös. Tamperelainen ahdistaa Pietilän häkkiä vasten, mutta lahtelainen kuitenkin puolustaa vahvasti, eikä Nyyssönen pääse tekemään ratkaisuja. Erän viimeinen minuutti käydään pystyssä häkkiä vasten, mutta ratkaisuja ei kumpikaan saa tehtyä. Erä on tasainen, eikä helppo tuomittava.

Toinen erä käynnistyy vauhdilla ja Nyyssönen tarjoilee etukädellä lyönnin Pietilälle. Lahtelainen vastaa viemällä vastustajansa maahan ja pääsee kierähtämään selkään. Kuristusyritys ei tuota tulosta ja tamperelainen pääsee päälle ja kierähtää vuorostaan selkään hetkeksi. Pietilä on selvästi väsähtäneen oloinen ja kontrolli on hieman kateissa. Lahtelainen ahdistelee kuitenkin selkää ja roikkuu Nyyssösen lantiolla vahvasti kiinni. Pietilä on erässä aktiivisempi, mutta Nyyssönen puolustaa vahvasti kaikissa tilanteissa. Erä ehkä hienoisesti Pietilän nimiin.

Kolmas erä on silkkaa tahtojen taistelua, molemmat miehet ovat aivan lopussa. Nyyssönen osuu kovilla iskuilla jotka heilauttavat Pietilän päätä, mutta lahtelainen liikkuu koko ajan eteenpäin. Pietilä vie Nyyssösen muutaman otteeseen mattoon, muttei saa siellä kunnolla iskettyä. Erä päättyy miesten vaihtaessa iskuja häkkiä vasten.

Voittaja: Mikael Nyyssönen tuomareiden hajaäänituomiolla.

Aleksi Toivonen FIN vs. Oleg Mykhaliev UKR

Illan viidennessä ottelussa Lahden Gentain Aleksi Toivonen 4-1-0 kohtasi Ukrainan Olek Mykhaylivin 7-6-0. Toivonen aloittaa väkevästi ja ottaa heti tilanteen haltuunsa. Lahtelainen saa vietyä nopeasti vastustajansa mattoon ja pääsee hyvästä positiosta kontrolloimaan vastustajaansa. Kahden minuutin kohdilla ukrainalainen pääsee ylös, mutta Toivonen kampittaa hetken päästä vastustajansa jälleen mattoon. Toivonen pääsee sivupositiosta iskemään kyynärpäällä ja Mykhayliv on vaikeuksissa. Toivonen hakee kimuraa, mutta ei onnistu vaan hän kierähtää ukrainalaisen selkään hakemaan takakuristusta. Ote on kova, eikä Mykhaylivilla ole pienen rimpuilun jälkeen mahdollisuuksia. Taputus on tosiasia ja Toivonen ottelun voittaja komealla takakuristuksella.

Voittaja: Aleksi Toivonen 1. erässä, 4:08 takakuristuksella.

Abdul Hussein FIN vs. Ilkhom Aliev TJ

Tauon jälkeen illan neljännessä ottelussa kohtasivat 2-0-0 recordilla Espoon Kehähaiden Adbul Hussein ja Tajikistanilainen Ilkhom Aliev 2-1-0.  Hussein aloittaa heti painostamalla ja ottaa keskustan haltuun. Espoolainen tarjoilee kovan vartalopotkun ja puolustaa alasviennin hienosti ja pääsee päälle. Hussein pitää hienosti ottelun hallinnassaan ja osuu kahden minuutin kohdilla kovalla lyönnillä. Aliev on selvästi altavastaajana ja Hussein painostaa kovalla sykkeellä. Kolmen minuutin kohdilla Hussein pääsee ottamaan giljotiinin kiinni, eikä päästä sitä irti. Aliev yrittää rimpuilla itseään irti, mutta Husseinin ote kiristyy hetki hetkeltä. Alievilta loppuu happi ja hän menettää hetkeksi tajuntansa ja tuomari hyökkää väliin.

Voittaja: Abdul Hussein 1. erässä 3:18 giljotiinikuristuksella.

Suvi Salmimies FIN vs. Zarah Fairn Dos Santos FRA

Illan ainoassa naisten välisessä kamppailussa Cagen vakiokasvo Suvi Salmimies (7-4-1) kohtasi 4-2-0 recordilla ottelevan ranskalaisen Zarah Fairn Dos Santoksen. Dos Santos tarjoilee ensimmäisen kovan osuman hieman ennen minuuttia ja Salmimies on selvästi hieman ihmeissään kovasta aloituksesta. Puolentoista minuutin kohdalla Salmimies saa osuman silmäänsä ja hetken aikaa pidetään taukoa. Ulottuvampi ranskalainen saa pidettyä Salmimiehen etäällä, mutta reilun parin minuutin kohdilla suomalainen saa työnnettyä Dos Santosin häkkiä vasten. Noin minuutti on jäljellä, kun ottelu siirtyy jälleen häkkiä vasten. Erän loppu ei tarjoa ratkaisuja. Erä ehkä hienoisesti ranskalaiselle.

Toinen erä käynnityy ranskalaisen hallitessa kehän tapahtumia. Ulottuvampana ottelijana Dos Santos pääsee iskemään melko vapaasti ja saa ahdistettua Salmimiehen häkkiä vasten. Dos Santos osuu kipeän näköisesti polvipotkulla Salmiestä kasvoihin ja tarjoilee heti perään vielä lyönnin. Suomalainen vie ottelun mattoon parin minuutin kohdilla, mutta joutuu itse alle guardiin. Minuutti on jäljellä erää, kun Salmimies hyökkää jälleen Dos Santosin jalkoihin, mutta ranskalainen puolustaa hyvin. Salmimies yrittää painostaa vastustajaansa, mutta ranskalainen puolustaa hyvin kaikkia yrityksiä vastaan ja saa iskettyä vastaan. Dos Santos vie toisenkin erän nimiinsä.

Dos Santos ottaa keskustan haltuunsa ja osuu heti erän alussa jälleen polvella. Salmimies alkaa selvästi väsyä ja lyönneistä on selvästi kontrolli kateissa. Kahden minuutin kohdilla Salmimies hyökkää jälleen Dos Santosin jalkoihin, mutta ranskalainen saa kouvolalaisen pään kainaloonsa. Dos Santos pääsee nopeasti jälleen ylös ja Salmimies hyökkää jälleen jalkoihin. Dos Santos kuitenkin puolustaa alasviennin ja pääsee nopeasti jälleen ylös. Viimeisen minuutin alkaessa tuomari poistattaa Dos Santosilta pisteen sääntöjen vastaisen polvipotkun johdosta. Salmimies ei kuitenkaan saa enää erän lopussa ratkaisuja ja Dos Santoskin tyytyy pääasiassa sitimaan vastustajaansa. Erä on ranskalaiselta viedyn pisteen johdosta 9-9 ja Dos Santos vie siis ottelun itselleen.

Voittaja: Zarah Fairn Dos Santos kaikin tuomariäänin

Tuukka Repo FIN vs. Vitezslav Rajnoch CZE

Illan toisessa ottelussa Hardknocks Helsingin Tuukka Repo kohtasi puhtaalla 6-0-0 recordilla kamppailuun lähtevän Tsekkiläisen. Tsekki pyrkii ottamaan erän alusta keskustan hallintaansa, mutta Repo kamppailee aktiivisesti tilastaan. Minuutin kohdilla Repo ajaa vastustajansa häkkiä vasten ja lähtee pehmittämään vastustajaansa polvipotkuilla. Tsekki työntää Revon pois kimpustaan ja ottelu kääntyy häkin vastakkaiselle puolelle. Lyhyen iskujenvaihdon jälkeen Rajnoch pääsee lyömään Repoa lähes vapaasti. Repo on kuitenkin hereillä ja väistää lyönnin ja antaa oikean puhua. Tsekki on välittömästi pois pelistä. Repo vie ottelun puhtaalla ensimmäisen erän tyrmäyksellä.

Voittaja: Tuukka Repo, 1. erässä ajassa 2:12 tyrmäyksellä.

Edward Walls FIN vs. Artur Aliev RUS

Illan ensimmäisessä Team East Frontin Edward Walls kohtasi venäläisen Artur Alievin. Walls ottaa valmentajan ohjeet hienosti vastaan ja ottaa häkin keskustan hyvin hallintaansa. Venäläisen kädet ovat nopeat, mutta Walls pitää kuitenkin hienosti suojauksen kohdillaan ja iskut kilpistyvät lappeenrantalaisen käsiin. Aliev vie kahden minuutin jälkeen ottelun mattoon, mutta Walls puolustaa aktiivisesti, eikä Aliev saa mainittavasti mitään aikaiseksi. Toinen alasvienti tapahtuu, kun erää on 1,5 minuuttia jäljellä. Walls saa kuitenkin kammettua itsensä nopeasti ylös. Aliev on kuitenkin erässä hieman aktiivisempi ja vie erän itselleen.

Toinen erä lähtee samalla kaavalla liikkeelle, mutta Aliev ottaa lyhyen pystyottelun jälkeen tilanteen hallintaansa ja vie Wallsin mattoon. Walls pääsee nopeasti ylös, mutta tilanne toistuu parin minuutin kohdalla ja venäläinen pääsee guardiin. Aliev prässää Wallsia joka suunnasta, eikä lappeenrantalainen tahdo oikein pysyä Alievin vauhdissa. Erän lopulla Walls pääsee hieman paremmin kamppailuun mukaan ja saa muutaman hienon lyönnin perille ja onnistuu aivan erän lopuksi vielä kipeän näköisesti alapotkulla. Kokonnaisuutena Aliev on kuitenkin jälleen piirun verran etevämpi ja vie toisenkin erän itselleen.

Walls lähtee viimeiseen erään altavastaajana ja ottaa hienosti erän hallintaansa. Erä on vahentunut reilun 30 sekuntia, kun Aliev käy jo kanveesissa, mutta elpyy nopeasti. Aliev onnistuu kuitenkin viemään ottelun jälleen mattoon parin minuutin kohdalla ja alkaa myllyttää guardista. Walls pääsee kuitenkin nopeasti ylös. Aliev pitää kuitenkin kovan paineen päällä, eikä Walls tahdo saada tilaa toteuttaa omaa peliään. Aliev on erän lopussakin vahvempi ja tyytyy prässäämään Wallsia ilman kummempaa päämäärää. Se kuitenkin riittää ja venäläinen vie viimeisenkin erän nimiinsä.

Voittaja: Artur Aliev kaikin tuomariäänin

Teksti: Tuomas Piispanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.