Cage 40: Suvi Salmimies palaa Cage häkkiin ”On ihana palata kotiin”

Kouvolainen vapaaottelija Suvi Salmimies (7-4-1) kohtaa 9.9. järjestettävässä Cage 40 -otteluillassa ranskalaisen Zarah Fairn Dos Santoksen (4-2).

Parin oli tarkoitus kohdata jo alkuvuodesta NFC 2 –otteluillassa, mutta silloin Fairn joutui vetäytymään ottelusta loukaantumisen takia. Salmimies kukisti paikkaaja Evelina Puidaiten nopeasti ja tylysti.

Fairn nähtiin viimeksi tositoimisssa helmikuussa, kun hän voitti brittiläisen BCMMA organisaation kääpiösarjan mestaruuden. Fairn on voittanut neljästä ottelusta kolme tyrmäyksellä.

Huomattavaa on myös se, että Fairn on Salmimiestä fyysisesti huomattavasti kookkaampi. Pituuseroa naisten välillä on hurjat 13 cm. Salmimies itsekin myöntää asian häntä hieman mietittyvän.

– Fiilis on muuten hyvä, mitä nyt pelkään kuollakseni et oon joku kärpänen ja se toinen on lätkä. Ainut mikä pistää miettimään on median totta kai maalailema kokoero. Kuin Daavid ja Goljat, mutta naismuodossa. Käsittääkseni tosin vastustajalla on alla yksi 61,2 sarjan ottelu. Valmistautumista ei muuta, kun on aiemmin kerran jo reenattu häntä vastaan ja jatkettu samaa linjaa sillä kehitettävät ominaisuudet noin muutoinkin ovat olleet ne, joita voisi tulevassa ottelussa käyttää

Salmimies on keskittynyt otteluun valmistautumiseen pääosin Porinssa jossa hän on saanut hyvää harjoitusta ADCC MM-kisoihin valmistautuvalta Jesse Urholinilta.

– Porin Kamppailu-Urheilukeskuksesta on muodostunut toinen treenikoti. Siellä minulla mattoja pyyhitään ja puhdasta tulee voin kertoa. Mitään lukkokonetta minusta ei kyllä saa, ehkä jonkunmoisen scramblaajan ja hyvässä lykyssä Ground´n´pound pahiksen, mutta alasvientejä ollaan toki koetettu parantaa ja tehdä mun peliä paremmaksi pystypaininkin osalta.

Suomen aktiivisimmaksi vapaaottelijaksi tituuleerattu Salmimies ottelee 9:n kerran Cage -organisaation nimen alla. Viimeksi hänet nähtiin Helsingin häkissä marraskuussa. Tämän jälkeen Salmimies on ehtinyt otella jo kahdesti. Silti hän myöntää että syyskuun ottelu on jossain määrin kotiinpaluu.

– On ihana palata kotiin. Voi sitä onnea. Oma kotihäkki, omat tyypit ja kaikkea. Cage on se paikka, jossa olen saanut luoda mun uraa, ottaa epävarmojakin askelia eteenpäin, jossa oon saanut taittaa mun tappioputken eli rankimman uravaiheen takas nousuun ja jossa oon saanut etuoikeuden ja kunnian edustaa omien tiimieni lisäksi koko organisaatiota. Ihan uskomaton fiilis olla yksi heidän luottopakeistaan

Paikalle tuleville katsojille Salmimies lupaa tarjota tavaramerkikseen muodostunutta viihdyttävää ja vauhdikasta kamppailua.

– Fanit saavat odottaa samaa kuin ennen. Lyöntitilanteita tuskin väistellään, lähinnä koska ei osata tai ne tuntuvat magneettisesti vetävän mua puoleensa. Näillä T-rex käsillä meinaan jos pääsee iholle niin ainakin se hieman sattuu, mutta monesti mentaliteetti ”You must take one to give one” pätee näissä vapaaottelumatseissa mun suhteen.

– Tarkkuus on lisääntynyt, mutta ei tämä vieläkään täysin puhdasta suorittamista ole. Aina osuu omaan naamaan, mutta olen kirjoittanut pitkän matematiikan lukiossa niin kova luotto löytyy siihen, että osaan laskea paremmin kuin vastustaja ja antaa aina yhden enemmän kuin mitä hän…jos vaan yltän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.