Cage 40: Joni Salovaara lähtee hakemaan tyylikästä voittoa

Syyskuussa oteltavan Cage 40 -juhlatapahtuman pääottelussa nähdään Espoon Kehähaita edustava Joni Salovaara (17-9).  Cagen riveissä 11-kertaa aiemminkin nähty Salovaara kohtaa vaarallisen Fabiano Silvan (27-9-1). Normaalista poiketen ottelu julkaistiin jo näin hyvissä ajoin ennen tapahtumaa ja Salovaara voi jo vapaasti kertoa mielipiteensä vastuksestaan.

– On tietysti hienoa, kun hyvissä ajoin on kaveri tiedossa ja vieläpä kokenut veijjari. Asetelmat on hyvät kovalle matsille ja mun tyylikkäälle voitolle.

Silva on otellut suurimman osan urastaan Brasiliassa Jungle Fight organisaation otteluilloissa, mutta hänen viimeisin ottelu oli Tukholmassa Superior FC 15-illassa toukokuussa. Tällöin tuli tappio Lom-Ali Eskewille.  Silvan on ottelutyyliltään perusbrassi. Vahva matto-osaaminen yhdistettynä perusvarmaan pystyottelemiseen. 27 voitostaan hän on lopettanut 21 vastustajaa.

Salovaara tietää, että Silvaa vastaan häkkiin on astuttava yhtä versiota parempana kuin edellisen kerran. Työtä edistymisen eteen onkin tehty heti edellisen ottelun päätyttyä.

– Asteen verran olen kiristänyt hikipantaa ja saanut rukattua kalenteria niin, että yksi tai kaksikin harjoitusta on saanut viikolle lisää. Ei sen isommin ole muutoksia tehty. Tarkoitus olla vain edellisiä kertoja kovemmassa mintissä.

Kesässäkin on kuitenkin parasta harjoittelu. Lisäksi Jamba valmistautuu hyvää vauhtia Elokuun otteluun ja Abballa on syksylle tiedossa myös kilpailukautta ja saleilla on muutenkin kuhinaa, niin mieli tekee kyllä lujasti harjoitella yhdessä rintamassa. Siinä on uusien taitojen handlaamiselle ja oivalluksille hyvä resepti.

Ahkerasti otteleva Salovaara on monen lajia aktiivisesti seuraavan mielestä nyt uransa parhaassa iskussa. Hän on voittanut neljästä ottelusta kolme, ainoan tappion tullessa UFC-veteraani Niklas Bäckströmille.  Alla Salovaaralla on vakuuttava helmikuussa napattu keskeytysvoitto Kostadin Enevistä.

Tulevaisuuden osalta Salovaara kertoo aikovansa otella vielä myöhemmin loppuvuodesta.

– Loppu vuodelle on suunnitteilla vielä tämän lisäksi yksi ottelu. Molemmista on tarkoitus ottaa keskeytys voitot. Enempää mitään varmoja suunnitelmia ei vielä ole.

Vapaaotteluväellä iloinen Salovaara lähettää terveisiä sekä pyynnön tukea ottelijoita. Vaikka laittamalla peukku somessa.

– Sivuston seuraajille kesäiset terveiset! Kisakauteen valmistautumiseen ja hyvään fiilikseen voi kaikki osallistua käymällä tykkäämässä ja seuraamassa some kanavia..Ja heittämässä sinne myös välillä peukkua ja kommentteja. Minun tai jonkun toisen tutun ottelijan. Siitäkin on mukavasti jeesiä kaikille varmasti! Hyvää kesän odotusta kaikille.

Cage 40 otellaan 9.9. Helsingin Kulttuuritalolla. Kortille ei ole vielä ilmoitettu muita ottelijoita kuin Joni Salovaara.

Kuva: Fightsport arkisto/Teemu Siikarla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.