Cage 39: Tuloksia ja tunnelmia Kulttuuritalolta

Vapun alla isketään  Kulttuuritalolla Cage 39 -iltama. Illan tähtinä nähdään pääkaupungiseudun urhot Mikael Silander, Joni Salovaara ja Tuukka Repo. Tampereelta häkkiin saapuu loukkaantumisista toipunut Mikael Nyyssönen. Voittamatonta ammattilaislistaansa puolustaa lahtelainen huippulupaus Aleksi Toivonen.

Pääottelussa nähdään itseoikeutetusti 11-ottelun voittoputkessa ratsastava Janne Elonen-Kulmala.

Alta voitte seurata tuloksia livenä:

73kg Tuukka Repo (2-1) vs Dmitry Berezin (3-4)

Erä 1: Ottelijat ottavat paikkansa keskellä häkkiä. Repo on heti rentona ja hämää lyhyillä suorilla ja potkuilla. Berezin osoittaa heti vaarallisuutensa ja koittaa osua Repoon kovilla koukuilla. Repo ottaa iskut hyvin vastaan hanskoihin.  Ottelu keskeytyy hetkeksi kun Berezinin silmään osuu sormi.

Noin puolessa välissä erää Repo osuu kovalla koukulla Bereziniä päähän ja jatkotilanteessa polvella päähän. Berezin saa kuitenkin raahattua ottelun mattoon. Berein koittaa päästä selkään mutta Repo kiipeää ylös.

Berezin osuu irtautumistilanteessa kovalla koukulla ja Repo tippuu suorilta jaloilta mattoon. Berezin koittaa lopettaa ottelun, mutta Repo sitoo hyvin guardiin.

Molemmat ottelijat näyttävät kasvoissaan merkkejä kovista iskuista. Berezinin nenä vuotaa verta, ja Revon silmäkulma on turvonnut.  Berezin on täydessä headhunting modessa ja koittaa tyrmätä jokaisella iskulla. Repo myöskin innostuu lyömään hurjia nakkikioskiheijareita.

Erä menee Berezinille lattiaan lyönnistä (10-9)

Erä 2: Erä alkaa hieman varovaisemmin. Berezin näyttäisi olevan hiukan enemmän väsynyt. Repo ottelee nyt selkeästi maltillisimmin ja koppaa Berezinin pommit hyvin suojaukseen.

Repo muuttaa hieman taktiikkaansa ja vie Berezinin häkin kautta mattoon ja etsii paikkaa selästä. Berezin kääntää tilanteen hyvin ja päätyy guardin päälle.

Repo kalastelee hyvin triangelia ja sekä käsilukkoa. Berezin tunnistaa vaaran ja ottelu hakeutuu jälleen pystyyn.

Repo lähtee hakemaan hieman yllätten mattoon muttei onnistu tässä. Berezin koittaa epämääräistä heittoa, mutta Repo päätyy tästä päälle.

Repo päättää erän muutamalla kovalla iskulla ja kimura yrityksellä.

Toinen erä menee Revolle (10-9). Tilanne tällä hetkellä (minun kirjoissa) 19-19.

Erä 3: Berezin alkaa olemaan jo todella poikki. Ei jabeja eikä potkuja. Ainoastaan nakkikioskiheijareita. Repo ajaa heti erän alkuun iholle ja saa väännettyä ottelun mattoon ja päätyy mounttiin iskemään yksittäisiä iskuja.

Berezin pukkaa itsensä tyylikkäästi guardiin, mutta Repo pysyy rauhallisena ja pääsee pystyyn. Halailutilanteessa Repo kamppaa Berezinin selälleen ja päätyy sidemounttiin.

Erän loppu menee Revon iskiessä hyviä yksittäisiä lyöntejä ja kyynerpäitä. Berezin tyytyy sitomaan.

Tämä erä selkeästi Revolle 10-9. Täten hän olisi minun kirjoissa voittaja 29-28.

Voittaja: Tuukka Repo kaikin tuomariäänin 

56,7 kg Aleksi Toivonen (4-0) vs Oleg Lichkovaka (3-1)

Erä 1: Ottelu alkaa molempien mittailessa toisiaan. Ensimmäisen liikkeen tekee Lickovaka joka koittaa hakea ottelua mattoon. Tästä alkaa hullu scräble jossa Toivonen roikkuu kiinni omoplatassa ja Lichkovaka pyörii kuin hyrry ympäri. Tilanne päättyy lopulta Lichkovakan päädyttyä Toivosen guardiin. Lichkovaka hyppää äkkiä pystyyn ja tiputtaa kovan pommin. Pystyyn nousu tilanteessa Lichkovaka osuu kovalla koukulla Toivosen leukaan. Isku on sen verran kova että Toivonen on käytännössä tajuton kunnes osuu mattoon. Lichkovaka osuu vielä kerran kovalla lyönnillä ennenkuin tuomari juoksee väliin.

Toivonen virkoaa nopeasti. Hän ei voi uskoa mitä tapahtui ja on lähes kyyneleissä. Toivosen tiimikaveri Makwan Amirkhani juoksee häkkiin ja lohduttaa murtunutta miestä.

Voittaja: Oleg Lichkovaka KO RD 1

70,3kg Mikael Nyyssönen (9-2) vs Majdeddine Ayadi (9-2)

Erä 1:  Heti kärkeen pistää silmään Ayadin fyysinen koko. Kaverilla on painoluokkaansa todella iso runko.

Ayadi tekee heti aloitteen ja hyökkää Nyyssösen sylille ja koittaa vääntää ottelua mattoon. Nyyssönen taistelee kutenkin hyvin. Ayadi puikkaa tyylikkäästi Nyyssösen selkään ja hakee voimakkaasti hookkeja. Nyyssönen pelaa tilanteen hienosti ja kääntää Ayadin selän häkkiin.

Ayadi hienosti puikkaa jälleen itsensä selkään ja koittaa kalastella muutamaan otteeseen takakuristusta. Nyyssönen selviää hienosti ja kampeaa itsensä pystyyn. Nyyssönen koittaa kaikkensa saadakseen ottelin mattoon, mutta Ayadin fysiikka ja voima ovat hänelle liikaa. Ayadi päättää viskaten Nyyssösen mattoon. Nyyssönen hakee aivan loppusekunneilla vielä kolmiokuristusta, mutta aika loppuu kesken.

Nyyssönen näyttää erittäin huolestuneelta ja sekavalta kun hän kävelee kulmaansa.

Erä Ayadille toistuvista alasvienneistä (10-9)

Erä 2: Nyysslnen ajaa heti erän alkuun syliin ja häkkiin, mutta Ayadi vahvalla fysiikallaan kontraa tilanteet ja viskoo Nyyssösen mattoon.  Ayadi takoo Nyyssöstä kovilla iskuilla, mutta tamperelelainen pyörii ja hyörii ja pääse toistuvasti ylös. Lopulta Ayadi ajaa itsensä Nyyssösen päälle ja takoo tästä lopetuksen väkivaltaisin iskuin.  Lopetus oli erittäin brutaalin näköinen.

Voittaja: Majdeddine Ayadi TKO RD 2

65,8kg Joni Salovaara (16-9-0-2NC) vs Kostadin Enev (10-5)

Erä 1: Salovaara aloittaa ottelun hyökkämällä heti kahteen jalkaan ja heittämällä Enevin selälleen. Enev pitää hyvin päänkylmänä ja kääntää Salovaaran tyylikkäästi selälleen. Salovaara kampeaa itsensä pystyyn.

Kavereiden kokoero on melko huomattava. Salovaara on Eneviä melkein päätä pidempi.

Ottelu ajautuu häkkitaisteluksi, jossa oikein kumpikaan ei ole edussa. Ottelijat erottautuvat ja Salovaara heittää hyviä potkuja vartaloon ja päähän. Enev ei ole vielä päässyt iskemään kertaakaan.

Salovaara hienosti vaihtaa tasoa ja hyökkää jalkoihin aina kun Enev päättää lähteä hyökkäämään. Joni saa tällä tavalla ottelun kahdesti mattoon, ja voittaa niillä erän helposti. Kumpikaan ei tee juurikaan vahinkoa toisilleen erässä.

Erän voittaa Joni Salovaara (10-9)

Erä 2:  Erä alkaa Enevin tullessa eteenpäin ja Salovaaran heittäessä hyvin potkuja vastaan. Salovaara hyökkää jalkoihin, mutta Enev vastaa nappaamalla tiukantuntuisen giljotiinin kiinni. Salovaara kamppaile kärsivällisesti ja pääsee puolittain ohittamaan itsensä halfguardiin.

Salovaara ohittaa itsensä tästä mounttiin ja pääsee lyömään todella kovia nopeita ja vahvoja kyynerpäitä. Enev ei pääse pukkaamaan itseään pois ja on todella pahassa paikassa.

Enev pyörähtää ja Salovaara pääsee tämän selkään. Sieltä alkaa hullu paukutus ja tuomarin on pakko keskeyttää ottelu. Enev on pysäytyksestä hieman hämmillään, mutta hyväksyy tilanteen.

Voittaja: Joni Salovaara TKO RD 2

61kg Mikael Silander (15-5) vs Eduardo Felipe (22-14-0-3NC)

Erä 1:  Ottelu alkaa räjähtävästi kun molemmat heittävät yläpotkut. Silander nappaa Felipen jalasta kiinni ja miehet päätyvät mattoon. Felipe pyörähtää salamannopeasti Silanderin selkään ja koittaa kaivaa takakuristusta.

Silander ottaa tilanteen kuitenkin rauhallisesti ja estää kaikki yritykset. Yleisö alkaa käymään rauhattomaksi ja osa päihtyneimmistä alkaa jo buuamaan. TIlanne päätyy lopulta siihen että Felipe saa hetkeksi kuristuksen kiinni, mutta Silander näyttää yleisölle peukkua ja pakenee hetkeksi. Felipe roikkuu kuitenkin hyvin selässä ja kalastelee kovin kuristusta. Silander pitää toistaiseksi kädet hyvin kontrollissa.

Silander puolustaa hyvin erän loppuun saakka. Vahva näytös Felipeltä, nähtäväksi  miten nopealla varoitusajalla telakalta otteluun hypänneen brassin kunto kestää.

Ensimmäinen erä Felipelle (10-9)

Erä 2:  Felipe näyttää vähän väsyneeltä erän alkuun ja hakeekin nopeasti alaslyöntiä, jonka Silander hyvin sprawlaa. Tilanne päätyy SIlanderin ollessa Felipen guardissa. Felipe koittaa pyöriä matossa ja Silander kontraa tilanteen hyvin ja nostaa itsensä takaisin ylös. Felipe alkaa olemaan aivan poikki ja jää mattoon istumaan hetkeksi. Tuomari näyttää tälle että ylös.

YSilander tajuaa heti pelin juonen ja lyö sekä potkii vartaloon. Silander puolustaa hyvin alasviennin ja pakottaa väsyneen Felipen takaisin pystyyn.

Kova isku Felipen päähän tiputtaa tämän selälleen. Felipe ei ole halukas tästä enää nousemaan ylös ja tuomari keskyettää ottelun. Oliko lopetuksen syynä iskun voima ja Felipen täysi kunnon lopu, se jää mysteeriksi.

Silander nappaa kuitenkin keskeytysvoiton listalleen.

Voittaja: Mikael Silander TKO RD 2

61,2kg Janne Elonen-Kulmala (15,4) vs Diego Silva (7-2)

Erä 1: Hermostunut alku. Molemmat mittailevat. Jamba tuttuun tyyliin takakäsi alhaalla, Silva perinteisessä nyrkkeilyasennossa. Jamba osuu hyvällä etukädellä joka horjauttaa Silvaa. Tämä sisuuntuu iskusta ja hyökkää vyötärelle. Felipe heittää hyvin Jamban mattoon ja pääsee puolittain ohittamaan guardia. Jamba puolustaa hyvin ja lyö väliin kovia iskuja vartaloon.

Felipe pelaa hyvin päältä ja lyö vahvasti päältä. Jamba puolustaa koko erän hyvin ja koittaa hetkittäin jopa käsilukkoa. Felipe päättää erän kuitenkin päällä kovilla iskuilla.

Erä Felipelle (10-9)

Erä 2: Felipe hakee heti mattoon ja pääsee viettämään hetken Jamban guardissa. Jamba nousee kuitenkin ylös ja pääsee viemään Felipen mattoon. Tämä möyrii ylös häkkiä vasten, mutta Jamba vetää kovia polvia päähän ja takareiteen.

Irtautumistilanteessa Jamba vie ottelun hyvin mattoon ja pääsee iskemään matossa hyvin kyynerpäillä.

Felipe rullaa itsensä hyvin päälle, mutta Jamba saa nostettua jalan hetkeksi puolittaiseen kolmiokuristus yrityksen. Felipe selviää ja nousee ylös. Jamba on tilanteessa liian hidas ja Felipe vetää todella kovan polven kylkeen erän päätteeksi.

Kulmaan kävellessä Jamba pitelee kylkeään ja irvistää ikävästi.

Erä kuitenkin Janne Elonen-Kulmalle (10-9) Tilanne siis tasan 19-19

Erä 3: Erä alkaa todella pahasti kun Felipe hyökkää hyppypolvella juuri kun Jamba on hyökkäämässä jalkoihin. Isku osuu pahasti mutta Jamba saa sidottua ja selvitettyä päänsä. Jamba on hetken alla mutta pääsee siltaamaan itsensä päälle. Iskuja hän ei pääse antamaan, koska Felipe sitoo hyvin.  Ottelijat vaihtavat vielä molemma positioita, Felipe pääsee päälle mutta ei saa iskettyä kertaakaan. Jamba kääntää vielä itsensä päälle erän päätteeksi  mutta ei pääse iskemään lopetukseen asti.

Todella tiukka tilanne. Ottelu voi mennä kummalle tahansa.

Voittaja: Hajaäänin (29-28 Jamba, 29-28 Felipe, 29-28 Felipe) Felipe Silva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.