Cage 39: Kapanen ja Nyyssönen povaavat vauhdikasta ottelua

Cage- organisaatio julisti huhtikuun Cage 39 kortilleen kovan Suomi vs Suomi kamppailun. Gb Gym/Primus Fight Team ottelija Patrik Kapanen (4-2) kohtaa WFC/Team East Frontia edustavan Mikael Nyyssösen (9-2).

Molemmilla ottelijoilla on vahva mielipide miksi tämä ottelu lyötiin kasaan.

-Valmentaja ja manageri oli sitä mieltä että tämä on tähän kohtaan hyvä päätös, ja asia oli sillä sinetöity. Alunperin olin henkisesti viritellyt itseni kokeneemman vastustajan kohtaamiseen, mutta nyt tuli Kapanen vastaan ja Suomi vs Suomi matseissa on tietysti aina oma viehätyksensä, Nyyssönen pohtii.

– Nyyssöstä on hehkutettu niin paljon, että on kiva päästä ottaa tollasta kovan rekordin omaavaa ukkoa vastaan ja käydä poimimassa voitto itselle, Kapanen lupailee.

Nyyssönen kokee Kapasen itselleen sopivaksi vastustajaksi, joskin myöntää että ottelussa on omat vaaransa.

– Matsilta odotan räjähtävää alkua joka määrittää koko matsin temmon eli täysiä. Kapanen voi korkeintaan toisen erän puoleen väliin asti sinnitellä kyydissä mutta pidemmälle ei tule pääsemään. Minun urheilulliset valmiudet on vain liikaa Kapaselle jonka peli repee kappaleiksi viimeistään kun tankkia alkaa tyhjenemään.

Kapanen nähtiin viimeksi tositoimissa helmikuussa kun hän tyrmäsi illan viihdyttävimmässä ottelussa Aleksi Savolaisen hurjan iskujenvaihdon jälkeen. Tällä kertaa Kapanen toivoo pääsevänsä näyttämään vakuuttavan lyöntivoimansa lisäksi myös muita osa-alueita.

– Olis toki kiva painia tossa matsissa ku nyt on tullu paljon lyötyä mutta en usko et päästään niin pitkälle Nyyssösen kanssa. Hänellä on ollut tapana kävellä nyrkkiä päin kaksi erää ja minun kanssa siihen ei ole varaa edes yhtä erää.

Jos ottelu päätyy mattoon, niin harjoittelen joka viikko Suomen parhaimpien lukkopainijoiden kanssa, joten en usko, että Nyyssönen tuo mitään uutta sillä alueella, Kapanen pohtii.

Molemmilla on myös omat teoriansa, millä tavalla ottelu päättyy. Nyyssönen on ottelua varten viritellyt täysin uusia tekniikoita ja toivookin pääsevänsä näyttämään niitä 29.4.

– On tässä hetki haaveiltu twisteri lopetuksesta vaparimatsissa. Haave on kaukaista perua ajalta jolloin vielä treenasin 10th planet salilla jonka systeemiin twister oleellisesti kuuluu. Lopetuksen hankalin vaihe on mielestäni päästä truck-positioon josta itse twister on paljon helpompi osio. Truckiin lähtö on alkanut onnistumaan sparri tilanteissa korkealla prosentilla ja Kapanen tulee ajautumaan paikkaan mistä pääsen helposti truckkaan hänet, Nyyssönen lupailee.

Kapanen ei ole kuitenkaan Twisteristä kovinkaan huolissaan.

– Ainut twister mitä Nyyssöselle jää käteen tosta matsista on se jätski kun se parantelee leukojaan, Kapanen veistelee.

Helsinkiläinen lupailee tuttuun tapaan lopettavansa ottelun iskuilla ja lattiaan lyönnin jälkeisellä kuristuksella. Nyyssösellä on tähän oma vastauksensa.

– Tyrmäys on ainut tapa teoriatasolla miten Kapanen voi voittaa minut. Lyhyt koukkuja lyövä ottelija jonka ainut sauma voittaa matsi on tyrmäys, ei ole kummoinen pelote. Kun koukku etäisyydelle päädytään, ei siitä enään kovin pitkä matka lattiaan ole joka on minun maailma kun ajattelee meitä kahta.

Cage 39 otellaan 29.4. Kulttuuritalolla. Kortilla nähdään myös Janne Elonen-Kulmala, Mikael Silander, Joni Salovaara, Aleksi Toivonen, Abdul Hussein sekä Tuukka Repo.

Kuva: Cage/MMAFinland

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.