Cage 38: Tuloksia ja tunnelmia

Vuoden ensimmäinen Cage -ilta otellaan launtai-iltana loppuunmyydyssä Kulttuuritalossa.

Illan pääottelussa nähdään Anton Kuivasen kauan odotettu paluu häkkiin. Hän kohtaa japanilaisen samurain Tetsuya Yamadan.

Saku Heikkola (7-6-1) vs Andrey Seledtsov (5-3)

Erä 1: Seledtsov aloittaa vahvasti ja osuu kovilla koukuilla Heikkolan leukaan. Tämä kuitenkin kestää iskut ja saa oman pelinsä kulkemaan. Molemmat osuvat kovilla iskuilla ja potkuilla, kunnes Heikkola vetää kovan polven Seledtsovin vyön alle. Piene huilin jälkeen ottelu jatkuu Heikkolan kovilla iskuilla. Iskutilanteessa Heikkola liukastuu selälleen.

Seledtsov ei pääse kuitenkaan päälle, vaan Heikkola pääsee ylö. Seledtsov tuntuu olevan hieman epätoivoinen ja alkaa iskemään hurjia koukkuja kädet alhaalla. Heikkola ajautuu iskujenvaihdon jälkeen hakemaan alasiventiä, mutta Seledtsov päätyy hänen selkäänsä ja pääsee iskemään vahvoja lyöntejä päähän.

Heikkola hakee itsensä yhteen jalkaan ja pitkän kamppailun jälkeen saa Seledtsovin mattoon.  Hän ehtii jakelemaan muutamia kovia iskuja ennen erän päättymistä. Seledtsov jää hetkeksi vielä huilimaan mattoon ennenkuin siirtyy omaan kulmaansa.

Erä 2: Toinen erä alkaa rauhallisemmin. Heikkola hakee paikkoja vahvoille suorilleen ja Seledtsov vaikuttaa olevan aivan poikki. Hän on passiivinen ja muutamat iskut joita hän iskee, ovat hitaita.  Heikkola pääsee pelaamaan omaa peliinsä ja lyö sekä potkii kovia iskuja vartaloon ja jalkoihin.

Seledtsov saa jostain energiapiikin ja osuu kovalla koukulla. Heikkolan polvet notkahtavat ja hän ottaa iskuja häkkiä vasten. Suusuoja lentää kuitenkin hieman onnekkaasti suusta ja Heikkola saa pienen huilin.

Ottelun jatkuessa Heikkola osuu kovilla iskuilla ja potkuilla vartaloon. Seledtsov näyttää olevan jo häviön partaalla, kunnes hurjassa iskujenvaihdossa hieman onnekkaasti koukku osuu ja Heikkola kaatuu selälleen. Seledtsov hakee päälle ja kauhoo iskuja guardista. Heikkolan silmäkulma ja nenä vuotavat kovasti verta.

Erän loppu menee Seledtsovin ollessa päällä.

Erä 3:  Molempien ottelijoiden kasvot ovat turvonneita ja veressä. Heikkola on todella heikolla, jalat liukuvat matolla ja liike on hidasta. Seledtsov metsästää ja iskee yksittäisiä vahvoja iskuja. Yleisö hurraa Heikkolaa hurjasti.

Seledtsov on myöskin aivan loppu ja yrittää saada ottelun mattoon häkkiä vasten mutta ei onnistu.  Heikkolan parhaat aseet tässä erässä ovat olleet thai tyyliset polvet vartaloon. Seledtsov yrittää yksittäisillä iskuilla lopettaa ottelua, mutta Heikkonen on liian sitkeä. Seledtsov saa aivan erän lopussa etsimänsä alasviennin ja päättää ottelun sidecontrollissa.

Voittaja: Andrey Seledtsov kaikin tuomariäänin

Adbul Hussein (1-0) vs Stefan Serghei (2-3)

Erä 1: Otttelu alkaa molempien mittaillessa toisiaan. Abba yrittää muutamia alapotkuja, Serghei osuu muutamalla suoralla. Serghei iskee nopeasti alapotkuja sekä suoria, Hussein kuitenkin painostaa koko ajan eteenpäin. Serghei on nyt osunut monta kertaa hyvillä suorilla.

Molemmat osuvat yläpotkuilla vuorotellen päähän, mutta kummankaan ilme ei värähäd. Abba painostaa Sergheitä  koko ajan häkkiä kohti, ja nappaa tyylikkään alasviennin. Serghei yrittää hetken hakea heelhookkia, mutta Abba pakenee kärsivällisesti. Abba osuu toistuvasti kovilla iskuilla Serghein päähän, ja pääsee lopulta ohittamaan mountiin. Yleisö huutaa kurkku suorana Abban nimeä.

Abba iskee Sergheitä muutamalla kovalla kyynerpäällä, Serghei kääntää selän ja Abba hakee takakuristuksen.

Kulttuuritalo tärisee yleisön mylvinnästä.

Voittaja: Abdul Hussein RD1 RNC 4:40

Aleksi Savolainen (6-2) vs Patrik Kapanen (3-2)

Erä 1: Erä alkaa varovaisella nyrkkeilyllä. Kmpikaan ei osu kunnolla, kunnes Kapanen vetää hurjankoukun joka osuu Savolaista päähän. Savolainen osuu kuitenkin vastaiskulla ja saa Kapasen polvet notkumaan. Savolainen metsästää ja Kapanen iskee hurjia koukkuja selkä häkkiä vasten.

Kapanen näyttää haluavan lopettaa ottelun yhdellä iskulla, kun taas Savolaisen kulmamiehet huutavat että tämä ei saa tapella.

Savolainen ajautuu kuitenkin tappeluun ja Kapanen iskee tämän mattoon. Savolainen yrittää vielä nousta pystyyn. Kapanen hyppää selkään ja kaivaa takakuristuksen. Yleisö on aivan hurmiossa.

Voittaja: Patrik Kapanen RD1 takakuristus

Jussi Halonen (7-5) vs Oleg Dadonov (5-1)

Erä 1: ORauhallinen alku, Halonen heittää muutaman alapotkun jotka osuvat. Dadanov kärkkyy paikkaa iskuille. Hermostunut tunnelma ilmassa.

Kumpikin odottaa tilaisuuttaa ja mittailee ilmaa. Dadonov räjähtää yhtäkkiä ja hakee itsensä kovilla iskuilla iholle. Sieltä hielman yllättäen hän heittää Halosen selälleen, joka kuitenkin nopeasti nousee ylös.

Molemmat ottelevat kurinalaisesti ja odottavat hyvää iskupaikkaa. Harvat iskut molemmilta osuvat suojauksiin. Yleisö on rauhaton ja buuaa toiminnalle.

Pystypainitilanteessa Dadonov osuu vahingossa iskulla vyön alle ja Halonen joutuu hetken huilaamaan.  Erän loppu menee mittailessa.

Erä 2: Heti erän alkuhetkillä Halosen potku osuu vahingossa Dadonovin vyön alle ja toiminta keskeytyy hetkeksi. Ottelun jatkuttua mittailu jatkuu. Halonen enemmän aggressiivinen ja osuukin todella kovalla iskulla suoraan Dadonovin leukaan, mutta tämän ilmekään ei värähdä.

Halonen koittaa hakea ottelua mattoon, mutta Dadonov puolustaa ja ottelu ajautuu häkkiä vasten.

Yhtäkkiä Dadonov osuu suoralla ja Halosen polvet pettävät. Dadonov koittaa lyönneillä lopettaa ottelun matossa, mutta Halonen selviää. Dadonov pääsee hetkeksi selkään, mutta Halonen sitoo kädet ja nostaa ottelun mattoa vasten.

Dadonov kuitenkin päsee selkään ja työstää takakuristusta. Halonen odottaa kärsivällisesti ja pääsee ylös. Dadonov hakee uudelleen mattoon, ja päätyy Halosen guardiin. Erä päättyy tähän tilanteeseen.

Erä 3:  Dadonov näyttää olevan väsynyt, koska erän alun iskut eivät ole enää niin painavia. Halonen hakee ottelun häkkiä vasten ja iskee kylkeen. Irtautumistilanteessa molemmat osuvat hyvin. Halonen ajaa taas iholle ja hakee ottelun ilmavasti mattoon.

Halonen moukaroi Dadonovin kasvoja matossa, kunnes yhtäkkiä Dadonov nappaa kimuran joka kiristyy hetkessä. Halonen joutuu taputtamaan.

Voittaja: Oleg Dadonov RD 2 Kimura käsilukko

Mikael Silander (14-5) vs Shimizu Shunichi (30-17-1)

Erä 1: OTtelu alkaa räjähtävästi. Silander pumppaa kolme suoraa Shunichin naamaan, joka tiputtaa tasoa ja koittaa viedä Mikin mattoon. Ottelu palautuu takaisin pystyyn ja molemmat iskevät kovia yksittäisiä iskuja keskellä kehää.

Silander on lisännyt arsenaaliinsa todella kovan alapotkun, jota hän iskee toistuvasti Shunichin etujalkaan. Shunichi hakee yllättäen ottelun mattoon ja saa sidottua Silanderin triangeliin. Silander ottaa kuitenkin rauhallisesti ja purkaa lukon. Aleksi Toivonen antaa erittäin yksityiskohtaisia ohjeita Silanderin kulmasta. Silander iskee kovia yksittäisiä iskuja suljetusta guardista.

Shunichi koittaa pyörähtää jalkalukkoon, mutta Silander passaa tilanteen ja ottelu päätyy sylipainiin häkkiä vasten. Shunichi uhrautuu ja vetää itsensä guardiin, josta hän kalastelee triangelia. Silander purkaa lukon ja päättää erän yhdellä kovalla iskulla päähän.

Erä 2:  Erä alkaa jälleen nopeasti ja ottelijat ajautuvat mattoon, Shunichi selkäkontrollissa. Silander on jälleen rauhallinen ja purkaa vaaran. Silander takoo suljetusta guardista kyynerpäillä Shunichin päätä. Snunichi kestää mutta hänen naamansa vuotaa kovasti verta. Tuomari Minkkinen katsoo tilannetta vierestä. Shunichi on ottanu iskuja vastaan viimeiset kaksi minuuttia. Silander nousee itse ylös ja ottelu palautuu hetkellisesti pystyyn. Silander lopettaa erän kahdella erittäin kovalla alapotkulla.

Erä 3: Tämä erä alkaa rauhallisemmin. Silander jatkaa kovia alapotkuja ja Shunichi koittaa iskeä yksittäisiä suoria. Osa iskuista osuu mutta niissä ei ainakaan tällä hetkellä näytä olevan kovin voimaa.

Silander ottelee fiksusti ja lyö päähään sekä vartaloon. Shunichi yrittää nyt vhieman epätoivoisesti mattoon helposti luettavilla alasvienneillä. Hän jopa liikkuu takapuolellaan mattoa pitkin ”buttscootaten”, jolle yleisö buuaa kovasti. Shunichi koittaa imeä Silanderia iskujenvaihtoon keskellä häkkiä, mutta Silander jatkaa kurinalaista iskemistä.

Aivan erän lopussa Silander osuu kovalla suoralla joka saa Shunichin polvet notkahtamaan . Hän yrittää vielä yhtä alasvientiä mutta Silander puolustaa ja päättää erän kuristusyritykseen.

Voittaja: Mikael Silander kaikin tuomariäänin

Anton Kuivanen (23-10) vs Tetsuya Yamada (17-4-2)

Erä 1: Ottelu alkaa hermostuneissa tunnelmissa. Molemmat iskevät varovaisesti yksittäisiä lyöntejä kuitenkaan osumatta puhtaasti. Anton tekee lopulta aloitteen ja vie ottelun mattoon.

Kuivanen nousee hetkeksi pystyyn, mittailee paikkaa lyönnille mutta ajaa takaisin guardiin, Yamada käyttää hyvin jalkojaan ja Anton hakee taas vauhtia pystystä. Yamadalta todella hyvää liikkumista matossa. Anton hyppää lopulta hyvällä iskulla takaisin guardiin.

Ottelu ajautuu lopulta takaisin pystyyn. Molemmat ottelevat varovaisesti, kunnes Yamada nappaa Kuivasen potkusta jalan kiinni ja hakee itsensä halfguardiin. Erän loppusekunneilla Anton hakee guardin takaisin kiinni.

Erä 2:  Erä alkaa jälleen varovaisesti. Kuivanen on kuskin roolissa ja Yamada kiertää selkä kehän reunaa päin. Kuivanen hakee ratkaisua ja rynnii vahvalla lyönnillä, Yamada kuitenkin väistää.

Ristiinlyöntitilanteessa Anton tiputtaa hyvin tasoa ja raahaa ottelun kahdesta jalasta mattoon. Kuivanen jää kuitenkin suljettuun guardiin, josta hän jakaa lyhyitä lyöntejä. Yamada sitoo vahvasti.  Kuivanen nousee ylös ja ohittaa itsensä sidecontrolliin.  Yamada rullaa itsensä takaisin guardiin. Yamada koittaa jaloillaan etsiä koko ajan paikkaa sweepata Kuivanen.

Kuivanen hakee taas vauhtia seisaaltaan ja pääsee ohittamaan Yamadan jalat.  Tämä kuitenkin rullaa itsensä taas guardiin. Anton ei ole päässyt isekämään juurikaan iskuja läpi. Erä päättyy Antonin seistessä Yamadan yllä.

Erä 3: Erän alussa Yamada pääsee iskemään puhtaan takakäden Antonin leukaan, mutta Kuivanen kestää. Yamada hyökkää nopeasti lantiolle ja kaataa Kuivasen mattoon. Nyt nähdään Yamadan mattopeliä. Kuivanen rullailee hienosti kuitenkin alla ja estää kaikki lyöntipaikat. Kuivanen pakenee hienosti ja runttaa Yamadan ilmavasti mattoon. Tällä on kuitenkin kimuraote kädestä kiinni. Ilmassa on jännitynyt tunnelma kun Yamad koittaa repiä Kuivasen kättä. Lopulta Anton pakenee, mutta hänen jalkansa jää Yamadan kainaloon. Yamada koittaa sweepata tästä mutta Anton päätyy päälle.

Yamada koittaa pyöriä lukkoihin, mutta Kuivanen pitää painetta vahvasti. Erä päättyy Kuivasen iskiessä päältä.

Voittaja: Anton Kuivanen kaikin tuomariäänin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.