Anton Kuivaselle paha takaisku: ”Arvostakaa sitä mitä teillä on”

Vapaaottelija Anton Kuivasen kevät näytti hyvältä. Aiemmin kärsitty käsivamma oli parantumassa hyvää tahtia ja seuraava ottelu kalenterissa olisi elokuussa maineikkaalle Hartwall Areenalle. Kuivasen kasvot ja nimi olivat isossa roolissa M-1 Globalin otteluillan markkinoinnissa.

Kaikki muuttui kuitenkin hetkessä.

– Olin lähes toipunut kämmenvammasta, ja aloitettiin 7 vko matsiin valmistautuminen. Ensimmäisissä kovissa treeneissä, olin viemässä kaveria mattoon, huomasin että oltaisiin tiputtu toipuvan käpälän päälle, niin päätin hetkessä kompensoida asettamalla kintun typerään asentoon. Kun yhtä varoo, niin helposti toiseen paikkaan sattuu.

Reaktio loukkaantumiseen oli hyvin perinteinen.

– Selvähän se on että tollanen vituttaa suunnattomasti, sitä toivoo että ei tässä sen kummempaa. Kun näimme MRI-kuvat ni selvis totuus. Ei siin auta kun hyväksyy tosiasiat ja funtsia miten tämä pulma klaarataan.

Primus Fight Teamia edustavan Kuivasen vuosi oli lähtenyt urheilullisesti erittäin hyvin käyntiin. Muutaman viime vuoden takaiskut oli saatu kuitattua helmikuussa erittäin vakuuttavalla voitolla kokeneesta Tetsuya Yamadasta. Nyt elokuullekin oli löytynyt sopiva vastustaja.

– M-1 tarjosi vastustajaa samana iltana, kun tää oli sattunut. Sit kun vamman laatu oli selvillä, eikä ollut enään toivoa järkevästä valmistautumisesta tai ottelemisesta, ilmoitin asiat niin kuin ne on. M-1 suhtautui pahoitellen ja lupasi tarjota uutta mahdollisuutta tulevaisuudessa.

Kuivanen kertoo että rikki mennyt polvi olisi tarkoitus leikata jo lähipäivinä ja kuntoutus aloittaa mahdollisimman pikaisesti. Kuivanen toteaa kuitenkin että vapaaottelijan karu todellisuus on ettei sairaslomarahoja ei maksella.

– Uskon että kaikki menee hyvin ja keskityn ensisijaisesti toipumiseen ja kuntoutumiseen, jotta pääsen taas treenaamaan ja ottelemaan. Kuntoutumisen aikana pyrin pääsemään kiinni valmennushommiin mahdollisimman pian sekä jumppaan aivoja ahkerasti. Fyrkkaakin pitäisi tehdä, kun palkkapäivä meni nyt sivu suun ja edellinen oli helmikuussa.

Takaiskusta huolimatta Kuivanen pitää mielen positiivisena ja lähettää kesäterveiset JamiKuparinen.com sivuston lukijoille.

– Arvostakaa sitä mitä teillä on, näissä vastoinkäymisissä pääfokus ongelmanratkaisuun. Elämäniloa ja huumoria ei kantsi unohtaa.

M-1 Challenge 82 otellaan 5.8. Hartwall areenalla, ja kortilla nähdään pääkaupunkiseudun kovimmat nimet Mikael Silander, Janne-Elonen Kulmala sekä Toni Valtonen

Kuva: Hartwall/M-1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.