Anton Kuivanen valmis valloittamaan Japanin: ”Aion järjestää näytöksen, joka ei jätä ketään kylmäksi”

Helsinkiläinen vapaaottelija Anton Kuivanen (25-10), ottelee 1.7. Japanissa legendaarisessa Pancrase organisaatiossa.

Vastaan asettuu organisaation hallitseva kevyensarjan mestari Takasuke Kume (21-5-3).

Tavoitin aina iloisen ”Tuplahaukan” Tokiosta ja kyselin viime hetken kuulumiset ennen ottelua.

– Täällä ollaan erittäin hyvissä tunnelmissa, jetlagi-päissään häröillään ympäri Tokioo. Orientoidutaan paikalliseen meininkiin. Jumpataan puistossa ja Hides kick gymillä. Rentoudutaan kylpylässä… Edessä vielä mediatilaisuus ja avoin harjoitus ja sit alkaa painonveto.

Kuivasen haastatteluita vuosien aikana seuranneet ovat varmasti pistäneet merkille hänen arvostuksensa aasialaista kamppailukulttuuria kohtaan.  Kuivanen kertookin, että tämä mahdollisuus merkitsee hänelle paljon.

On tää mahtava tilaisuus päästä vihdoin japoniassa ottaa matsia. Pancrasea on tullut katteltua aika monta vuotta sitten ja japanilainen vapari on lähellä sydäntä.

Japanin vapaaottelu-skene, kulttuuri ja historia on kiehtonut omintakeisella tavalla. Mahti juttu, että pääsen tutustumaan näihin ja ottelemaan täällä arvostettua ukkelia vastaan.

Kume on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Hän on voittanut viimeiset viisi otteluaan ja lopettanut niistä kolme.  Tyyliltään hän on kovin samanlainen kuin Kuivanen. Fyysinen ja isokokoinen ottelija, joka pystyy ottelemaan monipuolisesti sekä pystyssä että matossa. Kuivanen kertookin, että salilla on vietetty useita tunteja valmistautuen kaikkeen mahdolliseen.

Kumea vastaan olen valmis kaikkeen mitä vapaaottelussa voi tapahtua. Gbllä on Janin ja muiden sparraajien kanssa harjoiteltu ahkerasti mun omaa peliä. Kume on skoutattu ja sen pohjalta luotu strategiaa, millä ottelu hoidetaan himaan.

Yksi huomionarvoinen seikka on se, että vaikka Kume onkin mestari, niin hän ei puolusta vyötään ottelussa. Tarkkaa syytä Kuivanen ei asialle tiedä, mutta näkee tilanteessa kuitenkin mahdollisuuden.

– Ei ole mitään tarkempaa  hajua. Täytyy vaan vetää kaveria pataan kahdesti

Kuivanen on viime vuodet tullut tutuksi kotimaan faneille Cagen häkissä. Hän on otellut siellä viimeiset 7 otteluaan.  Ulkomailla esiintyminen onkin virkistävä mahdollisuus.

Tuntuu hyvältä otella uudessa ympäristössä ja kohdata uusi mielenkiintoinen haaste, uskon että se vaikuttaa mun tekemiseen häkissä positiivisella tavalla. Se nähdään pian. Onnistumisen ja voitontahto on järkyttävä. Kondis ja taitotaso on ennennäkemätön.

Suomalaisten kamppailufanien suurta arvostusta nauttiva Kuivanen lähettää lopuksi kotiin tuttuun tapaan kiitokset.

Kiitos tuesta suomalaiselle vapariyleisölle. Aion nauttia ottelemisesta ja järjestää näytöksen joka ei jätä kylmäksi.

Kuivasen ottelu on osa Pancrase 297 iltaa, jonka voi katsoa suorana UFC:n Fight Pass palvelun kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.