Aleksi Toivonen valmiina One Championship debyyttiin : ”Olen odottanut tätä hetkeä jo pitkään”

Perjantai 12.7. on päivä joka löytyy jokaisen FinnMMA fanin kalenterista punaisen ympyrän sisältä. Silloin nimittäin nähdään kauan odotettu Aleksi ”Giant” Toivosen One Championship debyytti. Toivonen kohtaa Akihiro Fujisawan (5-1) illan esikortilla.

Toivonen on asunut viimeiset kuukaudet Singaporessa ja harjoittelee EVOLVE MMA salilla Angela ja Christian Leen, Shinya Aokin ja monen muun BJJ/Vapaaottelu/Muya Thai mestarin kanssa.

Kyselin Toivosen kuulumiset vain muutama päivä ennen tähänastisen kamppailu-uran isointa koitosta.

 • Elämä ja aurinko hymyilee, onhan tätä hetkeä odotettu Helmikuusta saakka, kun Singaporeen muutin. Mahtavaa päästä ottelemaan jälleen ja laittaa uudet temput testiin. Todella hyvältä siis tuntuu, nyt ollaan missä pitääkin.
 • Valmistautuminen on tehty nykyisellä tiimillä EVOLVE MMA:n saleilla Singaporessa. Hyvä ja tasokas porukka ottelijoita on kasassa ja hyvin on harjoiteltu jo pidemmän aikaa.

Toivonen vastustaja Fujisawa on tehnyt uraa jo pidemmän aikaa One:ssa. Useita keskeytysvoittoja takonut Fujisawa on viimeksi otellut huhtikuussa, jolloin hän koki uransa ensimmäisen tappion. Vastustajan nimi tai aiempi historia ei Toivosen valmistautumiseen ole kuitenkaan vaikuttanut, häkkiin lähdetään tekemään omia juttuja.

 • Tavoitteenani on kaivaa vakuuttava voitto, saada kokemusta ja aloittaa kiipeäminen kohti ONE kärpässarjan kärkikahinoita.
 • Kansainvälinen debyytti on tietysti iso askel uralla, etenkin kun se tapahtuu ONE Championshipin riveissä. Toisaalta häkissä/kehässä samalta se näyttää kuin missä tahansa muuallakin.

Kuten Toivonen yllä mainitsi, uraa ja elämää rakennetaan poikkeuksellisesti EVOLVE MMA huiputallin seinien sisällä Singaporen auringossa.

 • Hyvin olen sopeutunut uuteen tiimiin ja treenikavereihin. EVOLVE:lla on todella tiivis yhteishenki kilpailijoiden kesken. Kun saat firman paidan päälle olet osa perhettä. Onhan harjoittelussa tiettyjä eroja, kun kaikki tapahtuu saman katon alla. Jätkien taso on hyvä ja huippu taitajia löytyy joka osa-alueelle. Harjoittelu on kuitenkin harjoittelua vaikka matkustaa mihin päin maailmaa tahansa.
 • Harjoittelussa suurin hyöty on iso kasa samankokoisia osaavia jätkiä. On ns. kroppia mitä liikutella, samanpainoisista kavereista löytyy huippu vapaapaini, potkunyrkkeily ja BJJ osaajia, jotka ovat siirtyneet vapaaotteluun. Tämä oli ehkä se suurin asia, mikä Suomessa harjoittelusta puuttui. En edelleenkään pidä sitä menestyksen edellytyksenä, mutta kyllä se helpottaa.
 • Singaporessa asumisessa on miellyttävintä sää. On mukavaa herätä aamulla auringon paisteeseen ja kun sää on samanlainen ympäri vuoden se helpottaa arkirytmin ylläpitämistä.
 • Kotiutuminen tänne on sujunut todella hyvin. Tietysti en koskaan unohda mistä tulen ja Lahti on aina lähellä sydäntä.

Toivonen ansaitsi paikkansa EVOLVE:lla loistamalla tallin järjestämissä karsinnoissa, joita fanit saivat seurata viikoittaisessa ”realitysarjassa”. Takataskussa Toivosella on harjoittelupaikka, asunto, kuukausittainen stipendi sekä kasa huippuvalmentajia. Nämä kuitenkin ovat vain yksi osa menestystä, ja Toivonen huomauttaakin, että mitään ei ole tullut ilmaiseksi, vaan töitä tehdään jopa kovemmin kuin aiemmin.

 • Harjoituksia on kahdesti päivässä maanantaista lauantaihin. Päivät rakentuvat ns. työpäivä tyylillä eli harjoitukset mennään 09-16 välillä. Muun ajan vietän tyttöystävän kanssa, käyn leffassa, ulkoillen ja ennenkaikkea lepäilen.
 • Paljon rakennettu perustekemistä ja varmuutta niihin asioihin joita jo teen kohtalaisesti. Myös muutamia uusia koiruuksia on kehitelty, joita pääsen toivottavasti perjantaina hyödyntämään, muuten sanoisin että Fight Teamin rutiineilla mennään. Ei se yleinen meininki täällä eroa hyvähenkisistä kamppailu saleista millään tavalla, vaikka ollaankin kaukana Suomesta ja isossa tallissa.
 • Itselleni eniten oppia ovat ammentaneet BJJ päävalmentaja Teco Shinzato ja entinen WBA:n maailmanmestari Drian Francesco. Tietysti kokonaisuutena täällä ollaan oltu vasta lyhyt aika, joten odotan valmennussuhteiden syventyvän entisestään ja tuloksen myös näkyvän tulevaisuudessa.

Vaikka elämä ja ura onkin tällä hetkellä Singaporessa ja One:ssa, sydän sykkii silti kotisuomelle ja kysyinkin loppuun, että mitä Toivonen eniten Suomessa kaipaa. Vastaus tuli välittömästi kuin apteekin hyllyltä.

 • Saunaa, korvapuustia ja Äitiä.

Toivonen ottelee One Championship: Masters Of Destiny kortilla, joka otellaan perjantaina 12.7. Ottelun voi katsoa suorana One Championshipin ilmaisella sovelluksella.

Kuva: ONE CHAMPIONSHIP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.