Aleksi Toivonen solmi ottelusopimuksen Singaporeen: ”Nyt on aika alkaa tekemään tulosta”

Lahtelainen vapaaottelija Aleksi Toivonen (6-1) ilahdutti viime viikolla kertomalla solmineensa sopimuksen Singaporelaisen ONE Championshipin kanssa. Sopimuksen lisäksi selvisi, että Toivonen on muuttanut Singaporeen ja harjoittele siellä nykyään päivittäin.

Tuntuu tietysti hyvältä saada uutiset virallisesti ulos. Mutta tämä on vasta alkusoittoa urani seuraavalle vaiheelle, vielä pitää varsinainen tulos tehdä.

Toivonen kertoo, että kaikki realisoitui vuoden alussa, ja ensimmäisen kuukausi onkin ollut vielä hieman totuttelua ja oman paikan hakua.

Elämä ja harjoittelu Singaporessa alkoi tammikuun loppupuolella. Tänne muuttaminen ja ONE diili aukesivat karsintojen kautta. Arki rakentuu harjoittelun ympärille kahdesti päivässä EVOLVE MMA tallin rivissä. Pari ensimmäistä viikkoa on hoidettu kaikkia käytännön asioita ja asetuttu aloilleen, jossa tyttöystäväni mukana oleminen on ollut kyllä valtava apu ja helpotus. Harjoitusten ulkopuolella rakennetaan uutta arkea ja nautitaan auringosta.

Toivonen harjoittelee kuuluisalla EVOLVE salilla, osana heidän ammattilaistallia. Harjoituskavereina hänellä on huippuja ympäri maailmaa.

Harjoittelu on kovaa ja harjoituskaverien laadusta ei voi kyllä valittaa. Uuteen harjoittelu systeemiin totuttelu vie luonnollisesti oman aikansa, mutta lupaavasti on lähtenyt käyntiin. Suurin ero Suomen meininkiin on, että sekä urheilijat kuin valmentajatkin ovat täysammattilaisia. Tiimiin panostaminen ja tehdyn työn määrä ovat myös sen mukaisia.

Ensimmäisen ottelun päivämäärää tai vastustaa ei ole Toivosen lyöty vielä lukkoon, alustava aikataulu sijoittaisi debyytin keväälle. Polte häkkiin on kuitenkin Toivosen mukaan kova.

ONE on tällä hetkellä aloittamassa kärpässarjan turnausta, siihen Toivonen ei aikataulu syistä osallistu. Turnauksessa ottelevat kisaajat ovat kuitenkin kaikki ”Jätin” tarkkailussa, kuumimpana nimenä luonnollisesti UFC:n entinen mestari Demetrious Johnson.

Demetrious Johnson on ehdottomasti kuumin nimi rosterissa. Tavoitteenani on ensin saada muutama ottelu alle ja napata seuraavana parin vuoden sisään ONE titteli haltuun, jos se on Mighty Mousen hallussa, niin olkoon niin. Tällä hetkellä mies on kuitenkin vain yksi kilpakumppani muiden joukossa.

Toivonen myöntää, että ystävien ja perheen taakse jättäminen on ollut vaikeaa ja haikeaa, mutta näkee uhrauksen olevan sen arvoinen. Kärpässarja ja sen huippuottelijat ovat siirtymässä yhä enemmän Aasian päin,UFC:n osalta huhut vellovat koko painoluokan lopettamisesta.

ONE on koti nyt ja kärpässarjan siirtyessä yhä enemmän Aasiaan päin mahdollisesti myös aina. Kotimaan kehien jäädessä taakse mikään ei jää kaduttamaan. Jokaiseen matsiin annoin kaikkeni ja ne missä tuli epäonnistumisia opettivat paljon.

Tavoitteeni ovat aina olleet korkealla. Jos ei tähtää tarpeeksi ylös, niin ei sinne huipulle koskaan pääsekään. Kaikkien matka kohti tavoitteita on erilainen, joten kun kysytään että olisinko uskonut asuvani jossakin vaiheessa uraani ulkomailla jahdatessani tavoitteita vastaus on en. Pidinkö sitä mahdollisena käänteenä, joka voi tulla urallani eteen? Kyllä. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta kaikille valmentajille, harjoituskavereille, perheelle, tyttöystävälle ja ystäville jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa tätä matkaa. Onhan tähänastisen uran eteen tehty aivan helvetisti työtä monella rintamalla. Tosin paljon on vielä edessäkin ja aion ottaa tästä mahdollisuudesta kaiken irti.

Kiitokset myös kaikille faneille ja seuraajille, jotka on ollut mukana alusta alkaen. Aasian valloituksen tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää, kuin saavuttaa paikka maailman kärjessä ja palata tittelivyö lanteilla Lahteen.

KUVA : RIKU HASARI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.