Aleksi Toivonen Singaporessa supertiimin karsinnoissa : ”Urani paras ratkaisu”

Moni vapaaottelufani koki kovan pettymyksen, kun lahtelainen Aleksi ”The Giant” Toivonen ei noussutkaan häkkiin viikonlopun Cage 45 otteluillan pääottelussa. Vetäytymisen syynä olivat vakavat jalkavaivat.

Nyt Toivonen haluaa hieman valoittaa poisjäännin taustoja.

– Sain loppukesästä vinkin Aleksi Nurmiselta, että Evolve MMA hakee ammattilaisottelijoita ja että he järjestäisivät kansainväliset karsinnat. Keskustelin asiasta Jukka Paanasen kanssa ja päätimme että hävittävää tässä ei ole. Sisäänpäässeille olisi luvassa merkittävät taloudelliset hyödyt, ja vaikkei läpi mentäisi niin kansainvälinen näkyvyys sekä silmäparien määrä jotka minut näkisivät olisi huomattava.  Laitoin hakemusta sisään ja asia jäi pitkälti siihen.

Evolve MMA on kansainvälisesti arvostettu ja merkittävä ”supersali”, jonka ammattitallin ottelijoita on ympäri maailmaa isoimmissa organisaatioissa. Muutamina esimerkkeinä tallin ottelijoista; Rafael Dos Anjos, Garry Tonon, Ben Askren, Angela Lee, Tenshin Nasukawa, Shinya Aoki ja Roger Gracie.

Vastausta hakemukseen ei kuitenkaan tullut heti, vaan Toivonen päätti jatkaa omien suunnitelmiensa mukaan. Kalenterissa olisi seuraavaksi marraskuun Cage 45.

 –  Valmistautuminen marraskuun otteluun lähti käyntiin, kunnes lokakuun loppupuolella heiltä tuli onnitteluviesti, jossa oli pitkälti osoite sekä käsky ottaa hanskat, hammassuojat sekä säärisuojat mukaan.  Pohdittiin taustajoukkojen kanssa, mikä olisi paras toimintapa, ja päätettiin että tälläistä tilaisuutta ei voi sivuuttaa. Päätimme, että otetaan molemmat, eli kävisimme karsinnoissa ja lennetään takaisin Suomeen. Aikataulullisesti karsinnat päättyivät viikko ennen Cagea.

Paikalle karsintoihin tuli toivekkaita kamppailijoita ympäri maailmaa. 450 hakista paikalle kutsuttiin 20 onnekasta. Pian kuitenkin selvisi että karsinnat olivat enemmänkin henkisen kestävyyden mittaamista kuin fyysistä rääkkiä. Tosin Toivosen mukaan myös sitä oli tarjolla.

  – Joka päivä 4-5 tuntia kovaa harjoittelua tarkoituksena selvittää, että kuka katkeaa. Kuormitus oli todella kova, omaan päivärutiiniini kuului kovien harjoitusten lisäksi vahvoja särkylääkkeitä sekä jääpusseja.  Ajatuksena oli, että heti harjoittelun jälkeen lento Suomeen ja otetaan jäljellä olevasta ajasta kaikki irti.

 – Jalkani menivät kuitenkin todella huonoon kuntoon. Kun palasimme Suomeen, menin ensimmäisenä fysioterapeutin puheille. Hän ei kuitenkaan kovan tulehdustilan vuoksi voinut niitä muutamaan päivään käsitellä.  Epäiltiin, että nivuset olisivat revenneet, tämä osoittautui kuitenkin vain epäilyksi. Toipumisprosessi on edelleen käynnissä.

Karsinnan tulokset eivät ole vielä julkista tietoa.  Evolve on kuvannut harjoitusviikosta 5-osaisen dokumentin/realitysarjan, joka alkaa tällä viikolla. Viiden viikon päätteeksi katsojille selviää, ketkä ovat ansainneet itselleen sopimuksen sekä siihen kuuluvat hyödyt. Toivonen kertoo, että hän on kuten tapaan kuuluu osana karsintasopimusta, oli todella tiukat salassapitopykälät ja joiden rikkomisesta seuraisi suuruusluokalta kovat sakot.  Tarjolla oleva sopimus on kuitenkin sen arvoinen.

– Evolven sopimus käytännössä tarkoittaisi mahdollisuutta harjoitella Singaporessa osa ammattitiimia, lisäksi sopimukseen kuuluu majoitukset sekä kuukausipalkka. Eli taloudellisesti tämä on todella merkittävä mahdollisuus. Heillä on myös todella hyvät kontaktit kaikkiin suurimpiin organisaatioihin, eli heidän kauttaan avautuu monet ovet.

Toivonen on tehnyt myös muita isoja muutoksia urallaan. Hän on virallisesti liittynyt Jukka Paanasen luotsaamaan Team East Frontiin, ja edustaa jatkossa myös heitä.

– Jukka on hoitanut tämän syksyn managerointipuolta: tarjonnut ja markkinoinut minua kansainvälisille markkinoille. Olen ollut todella tyytyväinen tähän ratkaisuun.  Jukka tekee sellaista työtä managerina mitä managerin pitää.  Halusin ympärilleni sellaisia ihmisiä jotka panostavat yhtä paljon kuin minä. Jos itse laitan uraani tunteja ja panostusta, vaadin myös että ne ihmiset kenellä on iso vaikutus uraani panostavat asiaan yhtä tosissaan. Kyse on kuitenkin elämästäni ja urastani.

Käytännön asiat eivät kuitenkaan muutu, pääosa harjoittelusta suoritetaan kuitenkin edelleen Lahden Gentailla, vastuuvalmentaja Mikael Silanderin opastuksella.

Tulevista otteluista Toivonen ei vielä osaa tarkkaa sanoa, alustavia suunnitelmia on toki jo tehty. Toivosen mukaan hän on edelleen sopimuksellisesti Cage organisaation sopimusottelija, joten todennäköisesti hänet nähdään vielä toistaiseksi Kulttuuritalossa.

– Vaikka tämän vuoden ottelulista on 1-1 eli tuloksellisesti urani heikoin, koen että tämä on ollut urani kannalta paras vuosi. Isosta leikkauksesta toivuttiin ennätysajassa, otin huhtikuussa urani kovimman voiton. Taidollisesti on tapahtunut hurjasti kehitystä,  ja vaikka koin syyskuussa tappion, olen siitä mennyt isoin harppauksin eteenpäin.

– Tarkoituksena olisi nousta häkkiin ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Evolven karsinnoista esitettävä dokementti nähdään heidään omalla Tubekanavalla.  Ensimmäinen jakso julkaistaan tällä viikolla, jatkossa viikottain. Toivonen kertoo myös julkaisevansa mahdollisuuksen mukaan oheismateriaalia sekä kertoa omia näkemyksiään ja kokemuksiaan joka jakson yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.