Aleksi Toivonen harmissaan Oleg Lichovakan dopingkärystä

Tiistaiaamuna Suomen Vapaaotteluliitto tiedotti Venäläisen Oleg Lichovakan antaneen positiivisen dopingnäytteen huhtikuussa Cage 39 tapahtuman yhteydessä.

Lichovaka kohtasi tällöin lahtelaisen Aleksi Toivosen (5-0-1) ja päätti ottelun iskuin ensimmäisen erän aikana.

Toivonen joka keskittyy tällä hetkellä täyttä häkää reilu kuukausi sitten leikatun jalan kuntoutukseen ja paluuseen häkkiin oli jo käsitellyt tappion ja valmiina siirtymään eteenpäin, kunnes soitto liitolta toi asian taas esille.

– Eilen (maanantai) illalla Suomen Vapaaotteluliitosta tuli soitto ja sain asiasta kuulla. Ihmetys oli tietysti päälimmäisenä ja mietin, että miten asian käsittely on kestänyt näin kauan.

Toivosen virallinen ammattilaisrekordi on Lichovakan kärystä johtuen jälleen voittamaton.  Tehtyä ei kuitenkaan saa tekemättömäksi ja Toivonen kertookin että ottelun lopputulos ei hänen osaltaan ole hävinnyt mihinkään.

– Omassa päässäni asia ei muutu mihinkään. Häkkiin on kävelty ja tappio on kärsitty.

Jotain positiivista tilanteessa kuitenkin on. Jo vuosia vapaaottelupiireissä on manailtu ulkomailta tuotavien ottelijoiden testauksen tasoa ja huhuttu että säännöt suomalaisten osalta olisivat eri. Huhuilta katkesivat siivet tältä osin.

– Olen tyytyväinen, että doping testaus toimii ja jos voittamaton listani auttaa minua pääsemään urallani eteenpäin, niin hyvä.

Kysyin lopuksi olisiko Toivosella lähettää jonkinlaisia terveisiä Oleg Lichovakalalle. Vastaus oli lyhyt ja jääkylmä.

– Ei.

Kuva: Cage

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.