Aleksi Mäntykivi miettii tulevaisuuttaan tarkkaan

Hardknocks Helsinkiä edustavan Aleksi Mäntykiven (10-4) alkuvuoden suunnitelmat kokivat kovan kolauksen, kun jo sovittu ottelu EuroFC:n helmikuiseen otteluiltaan peruuntui organisaation ottaessa aikalisän loppuvuodeksi.

–  Ensimmäisenä tuli sellainen fiilis, että voiko tämä edes pitää paikkaansa ja mietin pilaileeko joku kustannuksellani. Koko juttu tuli isona yllätyksenä, Mäntykivi tuumaa.

Mäntykiven mukaan treenit kulkivat erinomaisesti ja painotkin oli saatu jo kohdilleen. Ajoitus ottelulle oli siitä hyvä, että seurakaverit Jussi Halonen ja Rasul Khataev olivat myös sopineet omat ottelunsa helmikuulle, joten kolmikko pystyi valmistautumaan yhdessä.

Mäntykivi ei kuitenkaan ole jäänyt murehtimaan asiaa kotisohvalle, vaan katse on jo tiukasti kohti tulevaa. Kovanyrkkisen ottelijan maine on kiirinyt pitkälle ja hänen palveluksensa ovatkin kovassa kysynnässä.

– Tarjouksia on tullut kivasti, Venäjältä kaikki isoimmat organisaatiot ovat lähestyneet. Annan managerini Jukka Paanasen hoitaa nämä matsihommat. Luotan että hän löytää minulle tulevaisuuden kannalta järkevimmän ottelun, Mäntykivi kertoo.

Hänen mukaansa tärkein kriteeri tulevalle on se, missä hänen on parasta otella pitkällä aikavälillä. Päätökset tehdään tältä pohjalta, ei lyhyttä onnistumista hakien.

Häkissä Mäntykivi nähtiin EuroFC:n ensimmäisessä ottelussa lokakuussa, jossa hän altavastaajan asemasta shokeerasi kansainvälisen lajiväen tyrmäämällä voittamattoman huippulupauksen Søren Bakin ensimmäisessä erässä.

– Ottelulla ei sen kummempaa merkitystä ollut, antoi vähän osviittaa siitä mikä on oma taso tällä hetkellä verrattuna Europpan listoilla oleviin ottelijoihin. Ainakin kaikki tietävät Bakin nimen, joten siinä mielessä ihan kova voitto, vaikkeikaan hän loppupeleissä ottelijana niin kova ollutkaan ainakaan verrattuna minuun, Mäntykivi veistelee.

Entiselle työnantajalleen Mäntykivi lähettää vielä iloiset terveiset.

– Pikkuhiljaa uuteen nousuun, ensi vuonna varmaan jo uudet kujeet. Myös meikäläisellä voi olla silloin muita juttuja työn alla.

 Teksti: Jami Kuparinen
Kuva: Teemu Siikarla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.