Missä Olet: Aleksi Nurminen ”Helposti elämäni vaikein ajanjakso”

JamiKuparinen.com aloittaa uuden juttusarjan, jossa selvitellään mitä syystä tai toisesta vähemmän esillä oleville kamppailijoille kuuluu.

Juttusarjan debyytissä otetettiin yhteys Hyvinkäälle ”Kaikkien Aikojen Parhaaseen” Aleksi Nurmiseen.

Nurminen nähtiin viimeksi toiminnassa marraskuussa 2015, jolloin hän voitti Cage 33 -otteluillassa Jean Felipe Presteksen kuristuksella.  Tämän jälkeen hyvinkääläinen on kärsinyt niin käsivammasta, kuin pahasta ylikunnosta.

Moni onkin miettinyt mitä Aleksille tällä hetkellä kuuluu.

– Fiilistelen ja maistelen elämää, niin hyvässä kuin pahassa. Urheilullisesti vähän vaikea selittää missä mennään, mutta peruskuntoa pystyy tekemään melkein rajoituksetta, vauhtikestävyysalueella pystyy olemaan n. puoli tuntia ja sitä noin 2 kertaa viikossa. Maksimialueella pystyy käymään pari kertaa viikossa, ilman suurempia ongelmia. Lihaskunto heikko, mutta viime viikkoina saanut rasittaa enemmän, ilman suurempia ongelmia.

Nurminen on tunnettu tunnollisena harjoittelijana. Halusinkin tietää kuinka vaikeaa on ollut istua sivussa kun veri vetää salille.

–  Kukaan ei reenannu fyysisesti, eikä ajatusten tasolla, niin paljon ku minä. Nyt niitä maksellaan sitten. On ollut vaikeaa. Helposti elämäni vaikein ajanjakso ja tässä kuitenkin on nähty ja koettu kaikenlaista. Kaikesta oppii ja kasvaa ihmisenä.

Suomen vapaaotteluskenessä tapahtuu koko ajan ja iltoja onkin kiitettävään tahtiin. Tiedustelin Nurmiselta kuinka paljon hän sairaslomansa aikana on seurannut lajia. Vastaus ei varmasti miestä tuntevia yllätä.

– Todella vähän seurannut sivusta, jos vertaa mitä ennen. Ei vaan pysty katsomaan sivusta, kun jengi tekee, koska oon tottunu tekemään ja koska suurin osa laiskottelee ja tekee huonosti.

Moni lajin ystävä hieraisi yllättyneenä silmiään kun syyskuun alussa oteltavan Cage 40 -illan julisteessa sekä mainosvideossa esiintyi vahvasti Nurminen.  Hän joutui lopulta itse tyynnnyttelevään huhupuheita ja kertoi sosiaalisen median tileillään, ettei ottele illassa. Kysyinkin Nurmisen mietteitä asiasta.

– Naamani on julisteessa todennäköisesti, koska olen lojaalein ottelija Cage-organisaatiolle ja tuskin oli lyöty lukkoon seuraavan tapahtuman ottelijoita, julisteen painamisen aikoihin. Leijonanosa mainostrailerista varmaan tarkoittaa varmaan samaa vanhaa slottia, jonka verran aina saanut trailerista. Ja traileri näytti olevan yleinen mainosvideo, ei varsinaisesti seuraavan tapahtuman traileri. En ollut kovin yllättynyt, koska olen myyvin nimi koko rosterissa ja äärimmäisen lojaali organisaatiota kohtaan.

Täysin pimennossa Nurminen ei ole kuitenkaan pysynyt.  Tammikuussa hän teki uuden aluevaltauksen ja julkaisi ensimmäisen rap biisinsä. Silloin Nurminen kertoi edesmenneen Fightsportin haastattelussa että kyseessä oli ”sekoilua frendien kanssa studiolla”. Kappale sai kuitenkin lähes universaalisti positiivisen vastaanoton ja jopa arvostettu FUM hiphop elämäntapa sivusto noteerasi Nurmisen debyytin. Halusinkin tietää onko Nurmisen  tulevaisuus mahdollisesti musiiin saralla?

– Pakko tehdä jotain ja musiikki ja rap on aina ollut lähellä sydäntä. Itsensä ilmaiseminen millä tahansa keinoin on mahtavaa. Taiteellisuus ja teknisyys räpissä muistuttaa muutenkin aika paljon vapaaottelua. Ehdottomasti aion ja olenkin tehnyt lisää, mutta en ole vain julkaissut. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus alkaa pudotella jotain, mutta haluaisin tehdä sen hyvin ja suunnitelmallisesti ja toivottavasti siihen löytyy hyviä tyyppejä auttamaan.

Mielestäni Nurminen on ehdottomasti yksi tämän hetken suomiskenen kirkkaimpia tähtiä. Katse on kuitenkin aina suunnattu tulevaisuuteen ja halusinkin tietää kenet amatöörien SM-kisojen selostajana tunnettu Nurminen on pistänyt korvansa taakse.

–  Jos meijän nuaret pyssyt (Joel) Arolainen ja (Eemil) Kurhela viihtyy salilla ja intohimolla antaa lajille, niin ei voi mennä vikaan. Kovasti jengi puhuu Ville Mankisesta, niin tuskin haippi ihan turhaa on! Omran Chabaan on lupaava ukko, joka painaa kovaa duunia! Kehähailla myös kovaa junnukaartia! Hattua mentoreille, JoSa ja kumppanit! Sm-kisoista nostot Niko Skonbäck, koska vahva paini ja Joona Kaisanlahti, koska ikään nähden erinomainen fight IQ.

Lopuksi pyysin tuttuun tapaan Nurmista lähettämään terveiset JamiKuparinen.com sivuston lukijoille ja seuraajille. Nurmisen viesti oli lyhyt ja ytimekäs.

– Haistakaa vittu.

Kuvat: Fightsport arkisto/Jani Mesikämmen , CAGE

Video: Aleksi Nurminen

One Reply to “Missä Olet: Aleksi Nurminen ”Helposti elämäni vaikein ajanjakso””

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.