Veera Nykänen lähtee Tukholman BRAVE otteluiltaan lyhyellä varoitusajalla : ”Matsi on sellainen kortti joka on aina katsottava.”

Lauantaina 1.8. oteltava Brave CF 37 otteluilta saa lisää suomalaisverta, kun pääottelussa nähtävän Henri Lintulan lisäksi häkkiin nousee Primus Fight Teamin veteraaniottelija Veera Nykänen. Hän kohtaa paikallisen debyyttinsä tekevän 2019 IMMAF maailmanmestarin Bianca Antmanin .

Nykänen lähtee otteluun lyhyellä varoitusajalla, mutta silti positiivisin mielin.

– Hyvillä mielin oon lähdössä Ruotsiin ja ottelemaan. Päivän kondis on hyvä. Välikäden
kautta ottivat yhteyttä, kun Ruotsin omalle likalle etsittiin matsia. Eli minuun otti tuttava yhteyttä aluksi ja kyseli onko kiinnostusta lähteä matsaamaan. Painonvetoa ei juuri ole edessä, sillä matsi otellaan yhtä sarjaa ylemmässä painoluokassa kuin minun oma painoluokkani. Olen melkein matsipainossa tällä hetkellä.

En yleensä suostu ottelemaan näin ylhäällä, mutta matsi vaikutti muuten hyvältä eikä näitä matsimahiksia ole kauheasti tarjolla, kun monet tapahtumat ovat koronan takia jäissä.

Antman voitti 2019 IMMAF:n amatöörien kärpässarjan maailmanmestaruuden, sekä 2020 Oseanian avoimet. Ottelu on hänen ammattilaisdebyytti. Nykänen myöntää, että Antman on vaarallinen vastustaja, mutta kertoo että on luottavainen valmistautumiseensa.

– Ilmeisesti taitava ja kiukkunen likka vastassa, mutta niin he taitavat
aina olla. Tiedän, että hänellä on reach- ja painoetu, mutta oon päässyt treenaamaan vähän
isompien parien kanssa, joten en usko, että kauhean isoa etua hän siitä saa. Strategia on tehdä omat hommat mahdollisimman hyvin. Pystyssä lyödään ensin ja sitten vastustaja selälleen. Simppeliltähän tuo kuulostaa, vaikka ei ehkä olekaan.

Mulla on hyvä treenikausi alla nii tuntuu siltä, että tää lyhyt varotusaika ei
ole este. Sparria tosin olin ottanut viimeksi maaliskuussa.

Nykäsellä itsellään on ollut epäonnea otteluiden kanssa, viimeiset kaksi ottelutarjousta ovat päätyneet peruuntumiseen, viimeksi hän on päässyt ottelemaan huhtikuussa 2019, tällöin käteen jäi tiukka hajaäänitappio Fee Chrystallista. Menneet on kuitenkin hauduttu ja katse on vakaasti kohti tulevaa.

– Kamppailijana olo on ikuista poikkeusaikaa. Epävarmuuden ja vastoinkäymisten
sietämistä. Matsi on vaan aina semmoinen kortti, jota ei voi olla katsomatta. Enemmän
harmittais aina jättää menemättä. Ja harvoin ne olosuhteet on täydelliset sinne häkkiin
mennessä. Sekin on osa sitä haastetta. Edelliset kaksi matsia peruuntui, joten mahdollisuus
otella on tosi tervetullut.

Yksi seikka joka on Nykäsen mielessä on Ruotsin koronatilanne, joka on aiheuttanut paljon keskustelua. Taudin on annettu riehua melko vapaana, ja uskona on laumasuojan pistävän Covidin kuriin. Nykänen kertoo taudin aiheuttavan vaikeuksia jo ennen Ruotsiin lähtöä, sekä seurauksia myös ottelun jälkeen.

– Korona huolettaa toki jonkun verran. Toivon, että ihmisryhmiä pystyy siellä välttelemään eikä olisi tartuntaa kotiintuomisiksi. Reissustahan napsahtaa kahden viikon karanteeni, joten omatduuni- ja treenihommat ovat sen jälkeen jäissä. Taloudellisesti tulee takkiin sen vuoksi. Siksipämyöskään ei kukaan oma kulma pääse lähtemään mukaan, mutta Järvenpääläiset lupasivat jeesiä onneksi. Tuohan tuo oman stressinsä matsiin.

Lukijoille Nykänen lähettää kiitokset tuesta.

– Terveisiä tutuille ja tuntemattomille! Oon iloinen kaikesta tuesta ja kannustuksesta. Nyt muutama päivää otan rennosti ja sit sykkimään häkkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.